Vad är MediYoga

Innan du läser vidare vill jag försäkra mig om att du vet att alla kan göra mediyoga. Nu tänker du kanske, lätt för henne att säga men det är faktiskt sant. Då yoga formen är mycket inkännande och oftast sker sittande på yogamattan eller på en stol, det väljer mn själv, blir det genast mycket enklare.

Har du svårt för att lyfta en arm, då börjar du med det du kan. Kanske lyfta lite. Om det inte känns bra blundar du bara och föreställer dig att du lyften armen. Eller så blundar du och tänker dig övningen.Svvårare än så behöver det inte vara.

Tryter orken, ingen fara. Det är helt ok att bara finnas i rummet och göra det som känns bra. Större tiden kanske går till att vila liggande men då är det så det ska vara och du har hittat ett sätt att samla kraft och vila på ditt eget sätt.

Mediyoga har många bra effekter

  • Vi blir starkare och friskare
  • Rörligare
  • Får mer energi
  • Bättre fokus
  • Minskar stress
  • Bättre blodcirkulation
  • Bättre matsmältning
  • Bätttre sömn

Det är bara några av de fina effekter som yoga har på oss människor. Idag finns faktiskt mediyoga på över 300 vårdinstanse som rehabliterin för bland annat stressrelaterade sjukdommar vilka innefattar hjärtproblematik, utbrändhet och även psykisk ohälsa.

Är du en person som tar hand om alla andra. Då är mediyoga den perfekta egentiden för att fylla på energi. Efter de har man mera ork och behöver inte känna sig helt slut när kvällen kommer.

Mediyogan bygger på 3 stycken stenar.

Kundalini yogan: En yogaform där andningen är väldigt central. Mediyogan är inte kundalinyoga men har många influenser därifrån. Bla är passen uppbyggda på samma sätt.  Intoning/uttoning: Där man med ett mantra börjar/avslutar klassen. Asanas – rörelser. I det här fallet mjuka inkännande rörelser. Meditation – kan vara tyst, ibland med rörelser, ibland med sång.

Ayurveda – En gammal Indisk läkekonst där det finns olika (Dorshor) typer av  individer. Innebär i enkla ordalag att vi är alla olika och behöver olika saker. Här kan vi lära vad som behövs just för mig, när det gäller mat, träning, sömn mm, för att jag ska må så bra som möjligt.

Medecin – Forskning har gjorts på Mediyogan´s effekt på olika sjukdoms tillstånd. Då vi i denna yogaform jobbar aktivt med andningen och att skapa lugn i kroppen tillåter vi kroppens organ att få tid och plats att fungera i sitt bästa.  Många sjukdommar som finns idag kommer av att vi stressar allt mera i vårt samhälle.  Alla instruktörer är utbildade i Bas medicin.

Mediyoga är en inkännande och mjuk yogaform som kan utövas av alla. Har du svårt att sitta på golvet så går det lika bra att göra yogapassen på en stol. Har du en sjukdom, ett funktionshinder eller att tiden för klasserna inte passar? Då kan du alltid boka en terapeut session och få hjälp. (Se separat info under flik terapeut session.

Vill du läsa mer om forskningen gå in på http://www.mediyoga.se