Vad är MediYoga

Mediyoga är namnet på en yogaform. Den bygger på 3 stycken stenar.

Kundalini yogan: En yogaform där andningen är väldigt central. Mediyogan är inte kundalinyoga men har många influenser därifrån. Bla är passen uppbyggda på samma sätt.  Intoning/uttoning: Där man med ett mantra börjar/avslutar klassen. Asanas – rörelser. I det här fallet mjuka inkännande rörelser. Meditation – kan vara tyst, ibland med rörelser, ibland med sång.

Ayurveda – En gammal Indisk läkekonst där det finns olika (Dorshor) typer av  individer. Innebär i enkla ordalag att vi är alla olika och behöver olika saker. Här kan vi lära vad som behövs just för mig, när det gäller mat, träning, sömn mm, för att jag ska må så bra som möjligt.

Medecin – Forskning har gjorts på Mediyogan´s effekt på olika sjukdoms tillstånd. Då vi i denna yogaform jobbar aktivt med andningen och att skapa lugn i kroppen tillåter vi kroppens organ att få tid och plats att fungera i sitt bästa.  Många sjukdommar som finns idag kommer av att vi stressar allt mera i vårt samhälle.  Alla instruktörer är utbildade i Bas medicin.

Mediyoga är en inkännande och mjuk yogaform som kan utövas av alla. Har du svårt att sitta på golvet så går det lika bra att göra yogapassen på en stol. Har du en sjukdom, ett funktionshinder eller att tiden för klasserna inte passar? Då kan du alltid boka en terapeut session och få hjälp. (Se separat info under flik terapeut session.

Vill du läsa mer om forskningen gå in på http://www.mediyoga.se

Förtydligande: När du läser medicinsk yoga på en klass så är det troligtvis en annan typ av yoga.