Kurser / klasser

 

Nybörjar kurs Mediyoga 12 ggr a 75 min

MediYoga är en terapeutisk yoga vilket betyder att den kan användas i ex rehabilitering vilket sker på många sjukvårdsinrättningar idag. Men kan också vara ett skönt sätt att komma ner i varv och hitta fokus i vardagen. Andetaget är centralt i MediYogan.  Med hjälp av det kan vi få hjärtat att slå långsammare och på så vis hjälpa vårat immun systen som då får chansen att fungera bättre. Givetvis kan den även göra det motsatta om vi behöver extra energi. Det finns mycket forskning som visar att MediYoga fungerar på framför allt stress relaterade tillstånd. Det kan handla om utbrändhet, hjärtproblem och migrän. Men också ont i rygg, nacke och axlar. Att lyssna på sin kropp, hitta fokus gör vardagen så mycket enklare. Men för att komma dit måste vi alla börja någonstans.

Mediyoga utförs mestadels sittande eller liggande på golvet. Har du svårt för att sitta på golvet så säg bara till i förväg så ordnar jag en stol till dig. Det handlar om attn utgå från ifrån sina egna möjligheter och resurser. Passen består av övningar och meditation. Här lär du känna dig själv på ett nytt sätt. Att lyssna till din kropp och ge den det den behöver. Kanske bara en sån enkel sak som att lära ibland säga nej kan vara ett mycket användbart redskap för att hitta balans och få ork över till det som är roligt.

Start datum tisdag 28 Januari 18.30 Antal ggr 12 a 75min Anmälan är bindande

Betalning: Senast en vecka innan kurs start. När du anmäler dig kommer du att få en faktura skickad till din email. Du kan välja att betala med swish eller bankgiro. Det går bra att dela upp beloppet på två gånger. Andra fakturan ska vara betald veckan innan 7 klassen. En avgift på 75 kr kommer att läggas till på andra fakturan. Oavsett om du avslutar kursen efter halva tiden så kommer hela beloppet att faktureras. Återbetalning kan göras för resterande pass vid uppvisande av sjukintyg. (Gäller endast om man avbryter kursen) Om inte betalningen inkommit på sista betalningsdag kan platsen gå till annan som står på kö.

1650 kr I priset ingår:

75 min yoga klass x 12 på Norimi

3 st digitala pass att använda hemma.  Innehåll  guidad klass, inklusive musik (inkluderat till kraftigt reducerat pris för dig som grupp deltagare)

Fortsättnings klasser Mediyoga

Under VT 2020 kommer det fortlöpande, varje vecka med reservation för ändringar, att vara fortsättningsklasser. Som vanligt innehåller klasserna övningar och meditation 75 min. Här kan man välja att köpa klippkort 5 kort 550 kr 10 ggr 950 kr , 1200 för hel termin. Enstaka pass 130 kr ( Klippkortoch enstaka pass bokas varje gång. Terminskort= garanterad plats på onsdagar. Startdatum 29 18.30 Januari

Anmälan till varje klass om du har klippkort. Då är det viktigt att du avbokar om du inte kommer annars kommer ett klipp att tas bort pga no show. Har du bokat enstaka klass så swishar du in betalningen senast 3 timmar innan klassen börjar . Väljer du att betala tidigare och måste avboka så kommer din inbetalning att ligga kvar och du har en klass innestående som du kan använda till dig själv eller någon annan. Senaste avbokning 3 timmar innan klass. Om du inte anmäler att du inte kommer senast 3 timmar innan klassen börjar kommer summan ej att återbetalas.

Mediyoga morgon

Den 12 mars startar mediyoga morgon klass. Vi kommer att träffas 5 gånger till att börja med för att se hur intresset ser ut.

Dag: Torsdagar

Tid: 06.15- 07.30′

Antal gånger : 5 (eventuellt fortsättning om det finns intresse för det)

Pris: Väljer du att gå endast morgonklass 5 ggr 475 kr. Special erbjudande

Vill du kunna varva med andra klasser i veckan är ett 5 kort 550 kr eller ett 10 kort för 950 som även kan användas på de andra klasserna ett bättre alternativ för dig. För dig som har 5 eller 10 kort så kan du använda dem här. Har du terminskort har du givetvis tillgång dessa klasser. Enstaka klasser 130 kr.

Bokar man erbjudandet på morgon passet har man alltid en plats och behöver inte anmäla sig. Köper man däremot ett av de andra korten eller vill komma ett enstaka pass anmäler man sig per gång och gärna senast 17.00. Ej avbokad klass kommer att debiteras på klippkortet,

Korten är giltiga till terminens slut.

Kanske är ni ett gäng som vill yoga tillsammans på egen tid. Hör då av er så ser vi hur vi bäst kan möta era önske mål.

Chakra

Chakra kurs, MediYoga 9 tillfällen 120 min per gång

Följ med på en spännande resa som tar dig till ditt eget inre. Precis som vi har ett nätverk av vener/artärer som för runt blodet i kroppen finns det ett nätverk som gör att energi flödar i vår kropp. Vi kallar det för Chakra systemet. Det består av tusentals energipunkter i och utanför kroppen som skapar ett flöde. På 7 ställen möts flera av dessa chakra flöden och bildar något som liknar garn nystan av energier. Våra 7 största chakran. Du kan kanske tänka dig en järnvägs knut där många tåg åker in och ut från samma station. I dessa chakran precis som på tågstationerna blir det ibland lite stökigt och det får oss att må mindre bra. Livet vill inte flyta på som vanligt och vi kanske blir lessna. får ont i kroppen eller blir ororliga. Chakran är nämligen kopplade både till kroppsdelar och känslor. Så när vi gör mediyoga och mediterar så jobbar vi med alla våra chakrat på olika sått och får energierna att återigen flöda fritt.

Under nio veckor kommer vi tillsammans att lära oss grunderna och kanske lära oss saker om oss själva som vi kanske aldrig tänkt på förut. Som tex vad som gör att vi har svårt att säga nej och vad man kan göra föra att lättare göra det i framtiden. Att hjärtchakrat är kopplat till bröstryggen. Kanske ligger det mera bakom spänningarna i bröstrygg och axlar än dålig arbetsställning. Det och mycket mycket mera kommer vi att prata om och utforska. Nyfiken? Anmäl dig via sms, mail, messenger eller här på hemsidan.

Begränsat antal platser

Du behöver inga förkunskaper för att vara med på denna kurs. Men om du aldrig provat förut s är det bra om du informerar mig så att jag kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av kursen.

Betalning: En vecka innan kurs start. När du anmäler dig kommer du att få en faktura skickad till din email. Du kan välja att betala med swish eller bankgiro. Det går bra att dela upp beloppet på två gånger. Andra fakturan ska vara betald veckan innan 5 klassen. En avgift på 75 kr kommer att läggas till på andra fakturan. Anmälan är bindande när första fakturan är betald. Oavsett om du avslutar kursen efter halva så kommer hela beloppet att faktureras. Återbetalning kan göras för resterande pass vid uppvisande av sjukintyg. (Gäller endast om man avbryter kursen) Om inte betalningen inkommit på sista betalningsdag kan platsen gå till annan som står på kö.

I kursen ingår:

2 timmar x 9 gånger

Liten föreläsning om varje chakra x 9

Ett yoga klass med respektive chakra x 9

samt en Meditation x 9

Ett kompendium med fakta om alla chakran samt alla yogapassen/meditationerna vi kommer att göra.

Start datum : När vi har deltagare till en grupp så skicka ett meddelande till mig om du är intresserad Pris: 1865 kr

Material ingår endast då du bokat kurser. Du kan om du vill köpa nybörjarklasserna som digitala pass till ny börjar separat samt kompendiet till Chakra kursen. Kontakta mig för mera information.

Är du långtidssjukskriven, studerar eller är pensionär har du 10% rabatt. Gäller ej specialerbjudanden.

Har du olika arbetstider eller kanske engagerad i annat. Hör av dig så ser vi om vi kan ex lägga din klass på dagen/ morgonen varannan eller varje vecka beroende av vilka behoven är och om det finns flera som vill ha tider.

Kanske är ni ett gäng som vill yoga tillsammans på egen tid. Hör då av er så ser vi hur vi bäst kan möta era önskemål.