Kurser / klasser

 

Nybörjar kurs Mediyoga 12 ggr a 75 min

MediYoga är en terapeutisk yoga vilket betyder att den kan användas i ex rehabilitering vilket sker på många sjukvårdsinrättningar idag. Men kan också vara ett skönt sätt att komma ner i varv och hitta fokus i vardagen. Andetaget är centralt i MediYogan.  Med hjälp av det kan vi få hjärtat att slå långsammare och på så vis hjälpa vårat immun systen som då får chansen att fungera bättre. Givetvis kan den även göra det motsatta om vi behöver extra energi. Det finns mycket forskning som visar att MediYoga fungerar på framför allt stress relaterade tillstånd. Det kan handla om utbrändhet, hjärtproblem och migrän. Men också ont i rygg, nacke och axlar. Att lyssna på sin kropp, hitta fokus gör vardagen så mycket enklare. Men för att komma dit måste vi alla börja någonstans.

Mediyoga utförs mestadels sittande eller liggande på golvet. Har du svårt för att sitta på golvet så säg bara till i förväg så ordnar jag en stol till dig. Det handlar om attn utgå från ifrån sina egna möjligheter och resurser. Passen består av övningar och meditation. Här lär du känna dig själv på ett nytt sätt. Att lyssna till din kropp och ge den det den behöver. Kanske bara en sån enkel sak som att lära ibland säga nej kan vara ett mycket användbart redskap för att hitta balans och få ork över till det som är roligt.

Start datum:  När vi har en grupp    Dag:  Onsdag 2 oktober   Tid:  18.30  Antal gånger:  12  Pris:   1650 kr v.41 ingen yoga. Då befinner jag mig på Mediyoga resa på Rhodos. Datum med reservation för ändringar.

Betalning: En vecka innan kurs start. När du anmäler dig kommer du att få en faktura skickad till din email. Du kan välja att betala med swish eller bankgiro. Det går bra att dela upp beloppet på två gånger. Andra fakturan ska vara betald veckan innan 7 klassen. En avgift på 75 kr kommer att läggas till på andra fakturan. Anmälan är bindande när första fakturan är betald. Oavsett om du avslutar kursen efter halva så kommer hela beloppet att faktureras. Återbetalning kan göras för resterande pass vid uppvisande av sjukintyg. (Gäller endast om man avbryter kursen) Om inte betalningen inkommit på sista betalningsdag kan platsen gå till annan som står på kö.

I priset ingår:

75 min yoga klass x 12 på Norimi

3 st digitala pass att använda hemma.  Innehåll  guidad klass, inklusive musik (inkluderat till kraftigt reducerat pris för dig som grupp deltagare)

Har du olika arbetstider eller kanske engagerad i annat. Hör av dig så ser vi om vi kan ex lägga din klass på dagen/ morgonen varannan eller varje vecka beroende av vilka behoven är och om det finns flera som vill ha tider.

Kanske är ni ett gäng som vill yoga tillsammans på egen tid. Hör då av er så ser vi hur vi bäst kan möta era önske mål.

Chakra

Chakra kurs, MediYoga 9 tillfällen 120 min per gång

Följ med på en spännande resa som tar dig till ditt eget inre. Precis som vi har ett nätverk av vener/artärer som för runt blodet i kroppen finns det ett nätverk som gör att energi flödar i vår kropp. Vi kallar det för Chakra systemet. Det består av tusentals energipunkter i och utanför kroppen som skapar ett flöde. På 7 ställen möts flera av dessa chakra flöden och bildar något som liknar garn nystan av energier. Våra 7 största chakran. Du kan kanske tänka dig en järnvägs knut där många tåg åker in och ut från samma station. I dessa chakran precis som på tågstationerna blir det ibland lite stökigt och det får oss att må mindre bra. Livet vill inte flyta på som vanligt och vi kanske blir lessna. får ont i kroppen eller blir ororliga. Chakran är nämligen kopplade både till kroppsdelar och känslor. Så när vi gör mediyoga och mediterar så jobbar vi med alla våra chakrat på olika sått och får energierna att återigen flöda fritt.

Under nio veckor kommer vi tillsammans att lära oss grunderna och kanske lära oss saker om oss själva som vi kanske aldrig tänkt på förut. Som tex vad som gör att vi har svårt att säga nej och vad man kan göra föra att lättare göra det i framtiden. Att hjärtchakrat är kopplat till bröstryggen. Kanske ligger det mera bakom spänningarna i bröstrygg och axlar än dålig arbetsställning. Det och mycket mycket mera kommer vi att prata om och utforska. Nyfiken? Anmäl dig via sms, mail, messenger eller här på hemsidan.

Begränsat antal platser

Du behöver inga förkunskaper för att vara med på denna kurs. Men om du aldrig provat förut s är det bra om du informerar mig så att jag kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av kursen.

Betalning: En vecka innan kurs start. När du anmäler dig kommer du att få en faktura skickad till din email. Du kan välja att betala med swish eller bankgiro. Det går bra att dela upp beloppet på två gånger. Andra fakturan ska vara betald veckan innan 5 klassen. En avgift på 75 kr kommer att läggas till på andra fakturan. Anmälan är bindande när första fakturan är betald. Oavsett om du avslutar kursen efter halva så kommer hela beloppet att faktureras. Återbetalning kan göras för resterande pass vid uppvisande av sjukintyg. (Gäller endast om man avbryter kursen) Om inte betalningen inkommit på sista betalningsdag kan platsen gå till annan som står på kö.

I kursen ingår:

2 timmar x 9 gånger

Liten föreläsning om varje chakra x 9

Ett yoga klass med respektive chakra x 9

samt en Meditation x 9

Ett kompendium med fakta om alla chakran samt alla yogapassen/meditationerna vi kommer att göra.

Start datum : När vi har en grupp  Dag: Tisdag 15 Oktober   Tid: 18.30-20.30 Antal gånger: 9 Pris: 1865 kr

MediYoga (fortsättning)

Under hösten kommer vi att starta en mediyoga fortsättning. Kursen passar alla men givetvis har du fördelar av att ha gjort mediyoga för då vi inte går igenom grunderna på samma sätt som i nybörjar kursen. Har du ingen erfarenhet så går jag gärna igenom grunderna kort 30 min innan första klassen. Mediyogan är en terapeutisk yoga som grundar sig i andetaget. De flesta övningar sker sittande men endel stående förekommer. Har du svårt för att sitta på golv så säg till så får du en stol. Klasserna är något mera krävande än nybörjar kursen.

Är du intresserad, kontakta mig. Kursen startar när vi har en grupp.

Har du inte möjlighet att gå en hel kurs? 10 – kort = 1125 kr 6 – kort = 690 kr 4 – kort = 480 kr Enstaka – pass nybörjarkurs = 125 kr – Chakra kursen = 250 kr

Material ingår endast då du bokat kurser. Du kan om du vill köpa nybörjarklasserna som digitala-/ Cd till ny börjar separat samt kompendiet till Chakra kursen. Kontakta mig för mera information.

Är du långtidssjukskriven, studerar eller är pensionär har du 10% rabatt. Gäller ej specialerbjudanden.

Har du olika arbetstider eller kanske engagerad i annat. Hör av dig så ser vi om vi kan ex lägga din klass på dagen/ morgonen varannan eller varje vecka beroende av vilka behoven är och om det finns flera som vill ha tider.

Kanske är ni ett gäng som vill yoga tillsammans på egen tid. Hör då av er så ser vi hur vi bäst kan möta era önskemål.