Kurser / klasser

Foto av Karolina Grabowska pu00e5 Pexels.com

Mediyoga vårterminen 2022

MEDIYOGA 

Söndag 20 Februari kl 14.00-16.00

Bystugan i Sikfors

Tillhör du en av dem som längtat efter att få göra något tillsammans med andra igen?

Då har du möjlighet att anmäla dig till denna mediyoga event. Njuta av yoga och egen tid tillsammans med andra medmänniskor. Vill du veta mer om Mediyoga hittar du informationen på www.norimi.blog eller på www.mediyoga.se

Dag: Söndag 20 Februari   Tid: 14.00-16.00  Plats Sikfors, Bystugan Pris: 350 kr (fika ingår)

Dagens upplägg:

  • Välkommen!
  • Varför mediyoga? Här berättar jag kort om historien och varför yogaformen nu används som rehabilitering.
  • Det långa djupa andetaget, grunden i mediyoga. Hur fungerar det? Frågor som varför man andas genom näsan får sitt svar.
  • Några tips innan vi börjar. (Allt för att du som aldrig provat eller är lite rostig ska känna dig bekväm och få ut det mesta av eftermiddagen.
  • Mediyoga klass (Övningar, avslappning, meditation)
  • Fika och eftersnack

Frågor

Vilka kan vara med: Alla.Har du svårt för att sitta i skräddarsits. Ta med något att sitta på så att du kommer upp en bit. Svårt att sitta på golvet? Då finns det stolar på plats, vilket går lika bra som att sitta på golvet.

Vad gör jag om en övning inte fungerar för mig? Viktigast är att du gör det som känns bra för dig.Ibland vill man göra övningen en kortare tid. Då kan man bara lägga händerna i knä och blunda samtidigt som man föreställer sig att man gör övningen. Följer andningen. 

Anmälan senast:17 Februari med sms 0734202004

Betalning: Betalning sker senast 17 Februari med Swish eller faktura. Vid eventuellt senare bokning görs betalningen direkt efter mottagen bekräftelse. Kvitto skickas till dig. 

OBS! Minst 5 st anmälda. Anmälan är bindande, vid sjukdom kan du ge platsen till någon annan. (Återbetalning kan ske om evenemanget är fullt och det finns en väntelista)

Restriktionerna har hävts vilket vi är glada för. Under eventet och även yoga klasserna förutsätter jag även nu att du stannar hemma vid förkylningssymtom.

Äntligen Yoga klasser! Boka snarast och säkra din plats.

Nu blir det äntligen mediyoga klasser i fem onsdagar framåt med start 22 Februari

Plats: Bystugan i Sikfors

Tid: Onsdagar 18.30-19.45

Pris 495 kr för alla 5 ggr gånger (betalas som engångsbelopp)

Anmälan senast 20/2 Kl 16.00. Vid bokningar mellan 14-16 Söndag 20 februari har event deltagarna förtur.

BETALNING

När du anmält dig kommer du att mot ta en bekräftelse. Betalningen sker då på swish numret nedan. Önskar du faktura skickar du med namn, adress och email.

Bokning för enstaka gång kan bokas tidigast 18 februari i mån av plats. Då betalas klassen med swish till 1236017255

Pris: 120 kr / gång

Boka event och de 5 yoga klasserna samtidigt  och spara 100Kr

Vi ses på mattan!

EvaMay/Norimi

—————————————————————————————————

Kurserna nedan inställda för tillfället

Nybörjar kurs Mediyoga 12 ggr a 75 min

Mediyoga är en yogaform där alla kan vara med. Det handlar helt enkelt bara om att utgå från den egna kroppen.

MediYoga är en terapeutisk yoga vilket betyder att den kan användas i ex rehabilitering. Något som sker på många sjukvårds inrättningar idag. Ett bra sätt att komma ner i varv och hitta fokus i vardagen.  I mediyogan är andetaget centralt och med hjälp av det kan vi få hjärtat att slå långsammare och på så vis hjälpa vårat immunsystem som då får chansen att fungera bättre. Givetvis kan den även göra det motsatta om vi behöver extra energi. Det finns mycket forskning som visar att MediYoga fungerar på framför allt stress relaterade tillstånd. Det kan handla om utbrändhet, hjärtproblem och migrän. Men också ont i rygg, nacke och axlar. Att lyssna på sin kropp, hitta fokus gör vardagen så mycket enklare. Men för att komma dit måste vi alla börja från början.

Mediyoga utförs mestadels sittande eller liggande på golvet. Har du svårt för att sitta på golvet så säg bara till i förväg så ordnar jag en stol till dig. Det handlar om att utgå från ifrån sina egna möjligheter och resurser. Passen består av enkla övningar avslappning och meditation. Du lär känna dig själv på ett nytt sätt genom att lyssna till kroppen och ge den det den behöver. Kanske bara en sån enkel sak som att lära sig att ibland säga nej kan vara ett mycket användbart redskap för att hitta balans och få ork över till det som är roligt.

Under nybörjarkursen kommer du att få lära dig om vad yoga är samt vad som händer i kroppen. Vi pratar om olika uttryck och termer. Där du får en inblick i yogans värld och lär dig grunderna i Mediyoga.

Start: Tanken slutet av september början av oktober

Tid: Tisdagar 18.45 och onsdagar 17.00 (På grund av covid är antal platser per klass begränsad. Därav två klasser) Vid bokning informera om den tid du önskar

Plats: Kommer inom kort

Pris: 1650 kr

Betalning: När du bokat kursen kommer en inbetalning på 350 kr att skickas till dig. Detta är en anmälningsavgift som ska betalas in inom en vecka. När den är betald är anmälan bindande. Om betalningen inte är gjord sista betalnings datum kan platsen gå till annan deltagare. En ny inbetalning på resterande belopp kommer att skickas till dig när det närmar sig kursstart. Senaste inbetalningsdatum 7 dagar innan starten. Datum kommer att stå på fakturan. Vid anmälan mindre än 7 dagar innan görs betalningen samma dag eller så snart fakturan kommer via email. Betalning endast via bankgiro. Undantag endast vid betalning med actiway eller e passi. (Undantaget från 300 kr som är för de digitala passen kan man använda sin friskvård.)

Vid sjukdom betalas resterande belopp tillbaka som inte använts minus 300kr som är de digitala klasserna. De har du kvar och kan använda dem så länge du önskar. (Gäller endast om man avbryter kursen)

Missar man sin klass eller har förhinder att komma på den egna klassen kan man delta i en av de andra ordinarie klasserna i den mån det finns plats. Det gäller fram till 15 December. (gäller både nybörjar.-och fortsättningsklasser om man avbokar så att någon annan kan få den plats man inte använder. Gäller ej no show.)

Kom ihåg att du har rabatt om du är sjukskriven, student eller pensionär. Se här. Rabatterna gäller inte digitala pass då de redan är till självkostnadspris.

1650 kr I priset ingår:

75 min yoga klass x 12 på Norimi

3 st digitala pass att använda hemma.  Innehåll  guidad klass, inklusive musik (inkluderat till kraftigt reducerat pris för dig som grupp deltagare)

Anmäl dig här

Begränsat antal platser pga covid 19

Fortsättnings klasser Mediyoga

I år kommer det att se lite annorlunda ut med fortsättningsklasserna jämfört med föregående år. Det kommer att bli liknande som nybörjarklasserna. Med fortsättningsklasser 1-6 Varje klass kommer att vara två veckor i rad. Här kan du välja om du vill boka upp dig för 6 eller 12 veckor. Det kommer, precis som med nybörjarklasserna att vara två klasser i veckan. Detta p.ga att vi behöver mera plats i dessa Covid tider.

Datum: Tanken slutet av september början på oktober

Tid: Tisdagar 17.00 och onsdagar 18.45 (På grund av covid är antal platser per klass begränsad. Därav två klasser) Vid bokning informera om den tid du önskar

Plats: Kommer inom kort

Pris: 6 gånger 720 kr

12 gånger 1350 kr

Ingår: 6 respektive 13 Mediyoga pass a 75 min

Digitala pass: Priset inkluderar ej digitala pass. Önskar man det är priset Vid bokning 6/12veckors kurs 195kr/100 Kr per pass (Rabatter gäller ej vid 100 kr per digital pass då det är självkostnadspris)

Betalning: När du bokat kursen kommer en inbetalning på 350 kr att skickas till dig. Detta är en anmälningsavgift som ska betalas in inom en vecka. När den är betald är anmälan bindande. Om betalningen inte är gjord sista betalnings datum kan platsen gå till annan deltagare. En ny inbetalning på resterande belopp kommer att skickas till dig när det närmar sig kursstart. Senaste inbetalningsdatum 7 dagar innan starten. Datum kommer att stå på fakturan. Vid anmälan mindre än 7 dagar ska inbetalningen ske samma dag eller så snart fakturan kommer via mail. Endast betalning via bankgiro. Undantag om man betalar med friskvård (De digitala passen kan ej betalas med friskvård)

Vid sjukdom betalas resterande belopp tillbaka som inte använts minus 300kr som är de digitala klasserna. De har du kvar och kan använda dem så länge du önskar. (Gäller endast om man avbryter kursen)

Missar man sin klass eller har förhinder att komma på den egna klassen kan man delta i en av de andra ordinarie klasserna i den mån det finns plats. Det gäller fram till 15 December. (gäller både nybörjar.-och fortsättningsklasser om man avbokar sin plats så att någon annan kan få den.

Anmäl dig här

Kom ihåg rabatterna om du är studerande, sjukskriven eller pensionär. se här Intyg krävs.

Mediyoga morgon

Ännu inget planerat datum

Dag:

Tid:

Antal gånger :

Pris:

.

Chakra

Chakra kurs, MediYoga 9 tillfällen 120 min per gång

Följ med på en spännande resa som tar dig till ditt eget inre. Precis som vi har ett nätverk av vener/artärer som för runt blodet i kroppen finns det ett nätverk som gör att energi flödar i vår kropp. Vi kallar det för Chakra systemet. Det består av tusentals energipunkter i och utanför kroppen som skapar ett flöde. På 7 ställen möts flera av dessa chakra flöden och bildar något som liknar garn nystan av energier. Våra 7 största chakran. Du kan kanske tänka dig en järnvägs knut där många tåg åker in och ut från samma station. I dessa chakran precis som på tågstationerna blir det ibland lite stökigt och det får oss att må mindre bra. Livet vill inte flyta på som vanligt och vi kanske blir lessna. får ont i kroppen eller blir ororliga. Chakran är nämligen kopplade både till kroppsdelar och känslor. Så när vi gör mediyoga och mediterar så jobbar vi med alla våra chakrat på olika sått och får energierna att återigen flöda fritt.

Under nio veckor kommer vi tillsammans att lära oss grunderna och kanske lära oss saker om oss själva som vi kanske aldrig tänkt på förut. Som tex vad som gör att vi har svårt att säga nej och vad man kan göra föra att lättare göra det i framtiden. Att hjärtchakrat är kopplat till bröstryggen. Kanske ligger det mera bakom spänningarna i bröstrygg och axlar än dålig arbetsställning. Det och mycket mycket mera kommer vi att prata om och utforska. Nyfiken? Anmäl dig via sms, mail, messenger eller här på hemsidan.

Begränsat antal platser

Du behöver inga förkunskaper för att vara med på denna kurs. Men om du aldrig provat förut s är det bra om du informerar mig så att jag kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av kursen.

Betalning: En vecka innan kurs start. När du anmäler dig kommer du att få en faktura skickad till din email. Du kan välja att betala med swish eller bankgiro. Det går bra att dela upp beloppet på två gånger. Andra fakturan ska vara betald veckan innan 5 klassen. En avgift på 75 kr kommer att läggas till på andra fakturan. Anmälan är bindande när första fakturan är betald. Oavsett om du avslutar kursen efter halva så kommer hela beloppet att faktureras. Återbetalning kan göras för resterande pass vid uppvisande av sjukintyg. (Gäller endast om man avbryter kursen) Om inte betalningen inkommit på sista betalningsdag kan platsen gå till annan som står på kö.

I kursen ingår:

2 timmar x 9 gånger

Liten föreläsning om varje chakra x 9

Ett yoga klass med respektive chakra x 9

samt en Meditation x 9

Ett kompendium med fakta om alla chakran samt alla yogapassen/meditationerna vi kommer att göra.

Start datum : När vi har deltagare till en grupp så skicka ett meddelande till mig om du är intresserad Pris: 1865 kr

Är du långtidssjukskriven, studerar eller är pensionär har du 20 % rabatt. Gäller ej specialerbjudanden.

Har du olika arbetstider eller kanske engagerad i annat. Hör av dig så ser vi om vi kan ex lägga din klass på dagen/ morgonen varannan eller varje vecka beroende av vilka behoven är och om det finns flera som vill ha tider.

Kanske är ni ett gäng som vill yoga tillsammans på egen tid. Hör då av er så ser vi hur vi bäst kan möta era önskemål.