Auran – skyddet mot ytter världen

Oavsett om man brinner för alternativ medicin, yoga eller inte är intresserad alls har de flesta hört talas om auran. Den där osynliga färgade glorian som finns omkring oss och bara vissa kan se. Forskningen på detta kommer jag inte att gå in på utan håller mig till det yogiska.

För vad är det som gör oss obehagliga till mods när någon utomstående kommer oss för nära. Du vet den där personen i kassakön på Ica som står lite för nära och får dig att känna obehag. Eller kanske har du någon gång gjort testet att sätta pekfingrarna mot varandra. fokusera blicken och röra dom från och emot varandra sakta samtidigt som du tittar lite bortom och kisar. Såg du något? Som en liten tråd mellan fingertopparna. I så fall vad var det? Ett energifält en aura eller är det samma sak.

Beroende på vilken form av yoga får du veta att det är x antal chakra. I mediyoga som är sprungen av kundalini talar man om 8 st. Vilket du vet som har läst tidigare inlägg om vårt chakra system. Det finns tusentals men de man fokuserar mest på är de som sitter längst ryggraden. De är som nystan där flera energibanor möts.

I mediyoga är auran det 8e chakrat. Trots att det befinner sig en bit utanför kroppen. Den är tre dimensionell vilket betyder att den finns runt om hela kroppen. En stark aura kan variera mellan ca 7 mm till 8 meter sägs det. Genom meditation kan du tajta till den när du befinner dig på exempelvis på affären eller på en flygplats för att hindra andra från att påverka dig. Om man inte mår bra blir auran svagare och man kan lättare påverkad av omvärlden.

Givetvis går det även åt andra hållet då vi projekterar ut oss själva mot andra. Så tänk på avståndet inte bara som vi nu är vana att göra på grund av pandemin utan även för att inte verka hotfulla på något vis. Våra känslor kan kännas av andra människor när vi kommer in i deras aura. Har det hänt att du kommit in i ett rum och känt, här råder det dålig stämning. Det trots att ingen sagt eller visat någon aggressivitet?

Det talas om två till sju olika skikt i auran. Nedan räknar jag upp de vanligaste.

ETERISKA KROPPEN

Den som sägs var en kopia av den fysiska kroppen vi befinner oss i. Den återskapas när vi återföds och dör straxt efter den fysiska kroppen för att återuppstå i nästa. Energin till denna samlas genom navelchakrat och distribueras sedan ut till hela den fysiska kroppen. Laddningen sker genom att vistas i naturen eller vid användning av eteriska oljor. Kroppen skyddar mot virus och bakterier.

ASTRALA KROPPEN

Här hittar man känslor och karaktärsdrag och energipunkten ligger vid solarplexus. Den känslans om påverkar mest här är Kärlek. Här reagerar vi känslomässigt och direkt. Därför kallar man den den känslomässiga kroppen.

MENTALA KROPPEN

Här finner man den intuitiva förmågan med tankar och idéer. När man talar om vibrationer har denna lite högre än de två tidigare. När tankarna går igenom de tidigare formuleras dom här.

ANDLIGA KROPPEN

Det skick som vibrerar i den högsta frekvensen. Här upplever man föreningen med livet.

Obalanser: Att inte kunna värja sig mot yttre negativitet och sjukdomar. Samt även svårt att projicera sig själv ut i världen.

Hur gör man då för att stärka sin aura? Ett sätt är att tillbringa tid i naturen som är en stor källa till välmående. Kanske är detta en anledning till att skogs bad har blivit så populärt.

Yoga övningar

PUTSA GLORIA

Sitt i skräddar sits eller på en stol. Gör du det sist nämnda så sätt dig långt fram på sitsen. Håll händerna framför dig med handflatorna mot varandra men ungefär 30 cm avstånd. Svep händerna uppåt bakåt samtidigt som du säger HAR. Sedan ner till utgångslägen. Rörelserna är snabba. Fortsätt 3-11 min. Vila

Nedanför hittar du beskrivningen på en hjärtmeditation för skydd där man även påverkar auran. Samt en länk från youtube med Satnam Kaur och sången du kopplar till rörelserna.

Viktigt att tänka på när man fokuserar på ett chakra att alltid vara jordad, det vill säga, att ha arbetat med de tre nedersta chakra först. Det för att vara grundad när man går vidare att jobba med de övre mera flyktiga.

Genom att börja med rotchakrat och gå uppåt skapar man ett jämt flöde i energierna. Yoga handlar inte om att snabbt lära sig alla övningar, rörelser eller uppnå fullkomlighet genom meditation. Allt handlar om vägen. Att lära känna sig själv på ett på ett djupare plan och därigenom veta sina styrkor och svagheter. De senare kan man då träna och på så vis bli stärka dem. Att flytta fokus från hjärnan till hjärtat och känna vad som känns rätt och på så vis lära sig att lyssna inåt.

Det här inläggen har skrapat lite på ytan när det handlar om våra chakran. För dig som vill lära dig med finns massor med bra böcker. En av mina favoriter är: Livets Hjul: Den fullständiga guiden till chakrasystem som du hittar här https://www.bokus.com/bok/9789187512315/livets-hjul-den-fullstandiga-guiden-till-chakrasystemet/

För dig som precis börjat läsa bloggen så finns flera inlägg om de andra chakra punkterna.

Med det önskar jag dig en härlig dag och en fortsatt fantastisk vecka.

EvaMay / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s