MASSAGE SOM GÅVA – VILKEN SKA MAN VÄLJA

Omtänksamhet

Det är inte helt lätt att veta vilka som passar bäst . Riktigt säker är man först när man gått på samma massage som sin vän och båda tyckte om den. Annars är det bästa att luska lite och lägga ut ”trevare” som. Tänkte boka en …. skulle vara så skönt. Vad gillar du?

De flesta som varit hos flera terapeuter vet att skillnaden kan vara stor. Gillar man hårdare massage och har hittat sin favorit är det vanligt att man berättar för alla hur mycket denne tar i. Något som kan skrämma de som önskar en mjukare behandling.

Lyckas man hitta en terapeut som gjort både de som vill ha hårt och mjukt nöjda är det en bra massage terapeut att boka in enligt mig. Varför? För att en bra terapeut lyssnar på klienten och har den känsligheten som krävs för att kunna ”läsa av” vilka behoven är. En terapeut kan komma med råd men det är den som ligger på bänken som bestämmer. När jag skriver det inser jag att det är en sanning med modifikation. Jag skulle själv tveka att ge en kraftfull massage på någon som ligger på helspänn. Den enkla anledningen som jag ser det är att det gör och ger dålig effekt.

SPA

Gillar mottagaren mysiga behandlingar att bara njuta av finns massor.

Spa massage med varma stenar ”HotStone” eller bambumassage med varma bambupinnar kan göras både mjukare och lite djupare beroende på önskemål och man ska aldrig dra sig för att tala om vad man önskar. Värmen och oljorna i dessa behandlingar ökar cirkulationen och är renande och avslappnande.

Efter snart 20 år som terapeut har jag flera gånger sett hur omtanke kan bli fel när man ger sin superstressade fru en lång spabehandling. En stressad person har ofta svårt att ligga stilla vilket kan leda till mera stress. Märk väl att det inte gäller alla. Vi är olika.

Bra att veta

Vid spänningar som kommer av långvarig sittande vid dator eller ensidigt arbete. Besvärliga arbetsställningar mm kan klassisk massage vara den bästa behandlingen. Har man istället ett stressigt liv eller går igenom något jobbigt så att musklerna blir spända och ömma på grund av inre stress rekommenderar jag en spa eller avslappningsmassage. Fråga gärna terapeuten om råd.

Mitt tips till dig som inte är säker på vilken massage du ska boka är att istället välja ett presentkort. På så vis får personen själv välja det som passar bäst. Då blir det en gåva som mottagaren kommer att minnas med glädje en lång tid framöver.

Med det sagt vill jag önska dig en fortsatt härlig vecka. Klä dig varmt i kylan och undvik att sitta i drag.

Ta hand om dig!

EvaMay / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s