Vad brinner du för?

Vad vore livet utan glädje!

Jag farscineras av att vi ofta skiljer på det man gör för att tjäna till sitt uppehälle, dvs jobbet, samt det man har som hobby. Hjälper man någon för att det känns bra eller för att det helt enkelt är roligt så avfärdas alla försök för den vi hjälper att ge något tillbaka. Varför är det så?

Jag pratade en gång med en kille som älskade träning och tillbringade mycket tid på gymmet. Han var en person som alla kände och fick ofta hjälpa andra gym besökarna. Något han tyckte var jättekul. Det dagliga jobbet var inte något han valt för att det var intressant utan att det gav en bra lön. Rent spontant frågade jag varför han inte började jobba som PT eller med träning på något annat sätt skrattade han. Själv tyckte jag att frågan var väldigt relevant. Svaret var kort och och inte oväntat, det är bara en hobby. Min följdfråga fick honom att tystna för ett ögonblick. Kan man inte jobba med det man tycker är kul?

Jag är lite tvärt emot den där killen. Istället för att fundera i hans banor tänker jag tvärt om. Det där skulle jag kunna jobba med. Finns ingen Zumba eller yoga då blir jag instruktör och lärare Exempelvis.

Något som ofta krävs för att få jobba är betyg och intyg. I vissa fall är det bra i andra ganska fånigt. För visst är det bäst om vi kan lyckas genom att göra något bra. Det är inte alltid den med högst betyg som gör bäst jobb.

Tänk att kunna arbeta vart som helst

Själv har jag alltid brunnit för att hitta på historier. Läsa böcker och försvinna in i berättelsen har varit lika självklart som att äta. Men skrivandet har det inte varit så mycket med. Sen kom tanken på att jobba som frilans och kunna ta med mig jobbet runt om i världen en lockelse som krävde min uppmärksamhet. Men precis som många andra vände jag mig till skolor för att se om det fanns något som kunde ge mig kompetensen jag behövde.

Till min förvåning fick jag inte läsa på gymnasienivå eller Komvux då jag fyllt min kvot av studier. Något jag fann märkligt då min utbildning till massageterapeut(2år) yoga lärare (4år), zumba instruktör och näringsterapeut utbildning alla har bekostats av mig själv. Visst var jag sugen på en journalist. Men någon talade påminde mig om att jag inte skulle hinna betala av mina lån innan jag gick i pension. Det fick mig att tänka om.

Så en dag, varför vet jag inte, tittade jag runt på arbetsförmedlingen. Ordet frilans brukade jag söka på lite nu och då för att se om något dök upp. Och där var det! Skribent, ingen utbildning krävs. Kunde det vara sant! Det visade sig vara det. Jag skickade in och fick en provtext att skriva. Svaret kom. Godkänd och strax därpå information om hur jobbet fungerade. Nu i December är det två år sedan och jag arbetar fortfarande för Högabowriting AB.

För dig som tycker att det skulle vara kul att jobba som frilansskribent för dem kan jag rekommendera det varm. Där finns härliga och hjälpsamma kollegor som bor runt om i världen. Gemenskapen är härlig och alla hjälper varandra på ett fint sätt.. Läs mer här

Drömmer du också om att hålla en nyutgiven bok med ditt namn tryckt synligt på framsidan.

Frilansjobbet har även fått mig att ta tag i en av mina största drömmar. Att inom en inte allt för lång tid ha en bok i bokhyllan med mitt namn på. Så nu jobbar jag på min dröm och längtar tills jag kan skriva ett datum när den ges ut här på bloggen. För ut ska den på ett eller annat sätt.

Övertygelsen blev allt större när jag hittade Skrivmaskinen. Ett medlemskap där jag tillsammans med likasinnade utvecklats i skrivandets konst. Marita Brännvall är dedikerad och otroligt kunnig. Samtidigt som hon är inspirerande och ivrig att dela med sig. Jag är en del av en härlig responsgrupp som träffas en gång i månaden då vi delar med oss av våra texter och både får och ger respons. Obetalbart och frivilligt förstås.

Att ge sig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas!

Nu öppnar skrivmaskinen för nya medlemmar mellan den 26 oktober och 2 november. Istället för att förklara mera citerar jag hennes egna ord om medlemskapet.

Är du också en av alla dessa som går runt och säger att du ska skriva, men som aldrig gör det? Låt 2022 bli ditt skriv år.

Visste du att ca 40% av det vi gör varje dag är invant beteende. Jag vet, helt galet! Men det är en bra sak. För då kan du ändra mycket av det du gör under en dag. Du kan träna dig att ändra dina vanor. Du kan se till att börja skriva, inte bara prata om det.

Kom med i Skrivmaskinen, lär dig mer och få allt stöd du behöver för att du ska skriva klart din historia.

/Marita

Längtar du efter att lära mer om skrivande, umgås med likasinnade och möta samt ställa frågor till intressanta författare online. Skulle så vara fallet lägger jag in länkarna här nedanför så kanske vi ses på någon workshop framöver 😉

Ps Klicka på länkarna för att läsa mer om medlemskapet. De innebär inte att du anmäler dig. Ds

Skrivmaskinen halvårsmedlemskap
Skrivmaskinen halvårsmedlemskap delbetalning

Nu ska jag låta dig vila ögonen. Men hoppas att jag fått dig att fundera lite. Vad var det nu du brinner för? Får det tillräckligt med plats i ditt liv. Jag säger inte att allt måste omvandlas till jobb. Bara att vi inte får glömma bort det vi tycker är roligt. Är det sen möjligt och intressant att omvandla det till en sysselsättning kan man fundera på det då.

Ta väl hand om dig och njut av livet så hörs vi snart igen.

Kram

EvaMay / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s