Yoga ur betraktarens synvinkel

Foto av Chevanon Photography pu00e5 Pexels.com

Tillhör du dem som aldrig provat yoga eller är du den som bemästrar allt?

När jag skulle leta fina yoga bilder kunde jag inte låta bli att fundera över vad som visas i bild väg online. Den ena yoga positionen mera komplicerad än den andra. Som exempelvis den här ovanför. Eller så är det bild på en person som slagit knut på sig själv. Kropparna är ”perfekta” och kläderna av senaste mode. För den oinvigde är det lätt att bli av skräckt och aldrig sätta foten på en yoga matta, någonsin!

Den som har hållit på ett tag ser det kanske som en utmaning. Allt beroende på vilket syfte yogan har för dig.

Oavsett hur din yoga väg börjar kommer den oftast in till sin kärna tillslut. Nämligen när du blicka inåt och lära känna sig själv på riktigt. Vågar möta dina rädslor, finna acceptans, fokus och inre styrka. För många saker kräver sin motsatts. När du skyndar på och har tusen saker i huvudet ger yogan fokus som gör det lättare att ha koll samtidigt som den lär dig hur du snabbt kommer ner i varv och hittar lugnet mellan uppdragen. Det är så du hittar balans eller som många kallar det, harmoni.

Foto av Marta Wave pu00e5 Pexels.com

För dig som är i början av ditt yoga liv kan positionerna vara kluriga och det tar hela ditt fokus. Du lär dig göra rätt samtidigt som du hittar dina gränser och kroppen blir mjukare. Ibland är andnings metoder med från början ibland inte. Det viktiga är att ge det tid och njuta av det som händer både på insidan och på utsidan. Med tålamod och lugn lär du dig mer och mer av det som passar och intresserar dig. Då får kroppen en mjuk start och risken att du gör dig illa är minimal.

För dig som lockas till yogan för dom snygga poserna och att träna upp styrkan för att orka hålla din egen kropp har en annan utgångspunkt. Kanske har du styrkan och vigheten, På grund av att du vet var du vill och därför kan ha lite bråttom till målet kommer yogan att tala om vad som krävs. Att du måste fokusera och andas rätt för att hålla dig kvar i en huvud stående. Då kan inte huvudet vara fullt av tankar.

En generalisering förstås men du förstår vad jag menar. Yoga är att vara i stunden och att det viktiga inte är målet utan den spännande resan dit.

Det finns en yoga för alla. Det är sant. Från former där du mediterar i timmar i sträck till hot yoga och ashtanga där kroppen utmanas fysiskt. Slut ögonen och andas släpp taget och ställ frågan, vad vill jag få ut av min stund på mattan?

Foto av Kampus Production pu00e5 Pexels.com

Pssst nu i februari börjar mediyoga klasser i Sikfors med mig du hittar info under yoga kurser och klasser.

Med det önskar jag dig en underbar fortsättning på veckan.

EvaMay / Norimi ❤️

Lämna gärna en kommentar om vilken yoga du gillar bäst och vad och varför. Gilla gärna sidan då blir jag glad 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s