El Camino Porutgues, Costal 6

En ny morgon och ett nytt land. Helt fantastiskt. Denna dag var det dags att lämna Portugal för att korsa ett vatten, flytta fram klockan en timme och hamna i Spanien. På morgonen skulle vi ta oss till ”hamnen” och till båten över till Spanien. Det gick en färja vid niotiden men vi kände allihop att det var i senaste laget, klockan skulle då vara, beroende på hur lång tid båten tog, mellan 10 och 11. Av volontären på vandrarhemmet fick vi dock veta att det gick privat båt kl 07.00. Så ett gäng på åtta stod snällt och väntade vid kaji den tidiga morgontimmen. Så kom det en eka fast storlek lite större. Vi trodde att det va ett skämt. Det var det inte! Vi vinglade oss ombord och med handen i vattnet såg jag solen gå upp.

Kändes lite som om vi tog oss in på illegalt sätt. Smygande medans solen sakta gick upp.

Ola Espana! Klockan skruvades fram och kroppen tyckte helt plötsligt att det var dags för lite frukost. Men den lät vänta på sig. En hel del uppför hägrade innan man fick njuta av en Cafe con letche.

Det känns att man kommit till ett annat land. En annan zon. Vi har hamnat i Galicien. Så vackert, backigt och väldoftande. Eucalyptus i mängder. Helt underbart.

Havet som följeslagare
Många små fina byar längst kusten.
Tyvärr har dom vackra eukalyptus träden på flera ställen utsatts för brand. Att dom klarar sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s