Kronchakrat – Bortom element och sinnen

Hej! Nu äntligen kommer det sjunde chakrat, kronchakrat. Har varit sjuk den senaste veckan men äntligen är jag tillbaka igen. Hoppas du haft det fint och kunnat njuta av det vackra vädret.

De sjunde chakrat hittar du ungefär fyra fingrar ovanför hjässan. Till skillnad mot de tidigare finns nu ingen koppling till något sinne eller något element. Nu befinner vi oss bortom dessa. Men färger har även detta chakra och de är violett och vitt. Inga kopplingar till den fysiska kroppen.

Orden för detta chakra är frid, insikt och förening.

Detta chakra har en koppling till en körtel som ligger uppåt bakåt bak i hjärnan som ett litet utskott. Man vet inte så mycket om denna körtel än att den producerar melatonin som fördröjer könsmognaden. Den växer fram till puberteten och börjar sedan krympa tills det är litet som ett torkat russin. Genom att studera tallkottkörteln har de kunnat se att genom yoga och meditation kan den växa sig stor igen. Att den producerar medvetande höjande vätska igen. Vad den nu innebär. Men visst är det spännande. Forskning har gjorts på meditationen Kirtan Kriya

Foto av Nathan Cowley pu00e5 Pexels.com

OBALANS

Vid obalans i kronchakrat kan man känna det som om livet saknar mening. Tankarna blir stela och det är svårt att tänka utanför känslan. Inte våga tro på andliga dimensioner. Tro på att det finns en mening med allt. Oro, psykoser och depression är andra symtom som kan komma av obalans.

BALANS

I balans är det lätt att hitta mening. Här kan man känna ett lugn och en frid. Tar intryck ifrån drömmar och meditation.

Att skriva mera utförligt om detta chakra är inte lätt då det är subtilt och svårt att greppa. Men om du är nyfiken finns massor med böcker skriva av yogis som studerat yoga i hela sitt liv.

YOGA

Foto av Ketut Subiyanto pu00e5 Pexels.com

KOBRAN

Ligg på magen. Sätt händerna vid axlarna med hand flatorna mot golv. Alternativ: Sätt underarmarna i golvet. Spänn rumpan för att skydda ryggen. Andras in och lyft upp överkroppen tills armarna är raka. Höfterna är kvar i golvet. Öppna upp i bröstet och halsen. Titta försiktigt uppåt. På utandning kommer du försiktigt ner till golvet igen. Fortsätt genom att följa andetaget och kom upp på inandning och ut på utandning. 1-3 min vila

KRÅKAN

Stå upp med fötterna höftbrett isär förankrade i golvet. Händerna i midjan. Andas in, andas ut och kom ner in i Kråkan, (det vill säga böj dina knän och kom ner på huk. Andas ut och kom upp i stående igen. Fortsätt upp och ner 30 ggr. Vila.

MEDITATION

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Här vill jag dela med mig av den fina meditationen kirtan kriya som nämdes längre upp. Den är även bra för minnet och fokus. Sätt dig ner i lätt meditations ställning med händerna i vardera knä. Handflatorna uppåt. Den här meditationen är en sängmeditation där orden är SA-TA-NA- MA. Till orden görs hand rörelser. Så här. När du sjunger

SA sätter du ihop tumme och pekfinger.

TA – tumme och långfinger

NA – tumme mot ringfinger

MA – tumme mot lillfinger.

Börja sedan om igen med TA.

Meditationens olika stadier är: 2 min sjunga, 2 min viska, 4 tyst men rör läpparna, 2 viska, 2 sjunga. Nedan hittar du en länk med musik så du behöver inte tänka på när du ska göra vad. Följ bara sången i länken.

Sammanfattning

Kronchakra

Plats – fyra fingrar ovanför hjässan

Färg – Indigo och vitt

Ord – Förening, insikt och frid

Sinne – Bortom sinnen

Element – Bortom element

Mantra – Inget ljud

Obalans – oro psykos och depression

Körtel – Hypofysen

Lycka till!

Bilden är på en Grillplats vid Krokbornsparken i Hällefors

Man kan använda övningar och göra yogaklasser för varje chakra. Det är dock viktigt att ha med sig dom tre nedre och inte lägga all tid de övre. Att skapa flöde i hela chakrat för att få balans.

Kom ihåg att det du läser på bloggen är verktyg i vardagen. Känner du dig sjuk är det alltid läkare du ska vända dig till.

Tack för att du tar dig tid att läsa bloggen. Önskar dig en fortsatt skön helg.

Kram

EvaMay / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s