Pannchakrat – Vad säger din intuition

Foto av cottonbro pu00e5 Pexels.com

Direkt när jag skulle börja skriva om pannchakrat kom frågan. Varför pussar man någon i pannan? Det kan vara föräldrar som pussar sina barn, vänner och par. Att det är en stark gest kände jag på en gång men varför. Jag beslöt mig för att googla lite på det. Jag hittade förlåtelse, en kärleksförklaring, respekt svaren var många. Men jag hittade ett som fastnade lite extra och sam har med det sjätte chakrat nämligen pannchakrat.

Själva chakra punkten är belägen precis vid näsroten eller mellan ögonbrynen. En plats som vi även talar om som det inre ögat. Det sägs leda till dina inre världar och en högre medvetenhet. När du kommit hit har du helt lämnat det materiella bakom dig. Här hittar du intuition men även varselbildning. Spännande eller hur! Men på flera sidor online står det att kyssa någons panna är som att kyssa dennes själ. Visst är det vacker. Kanske kan du hålla med om att en sådan kyss är stark, respektfull och Visar att personen verkligen bryr sig om dig. Bland skriver en sida som heter consicious reminder att om din älskade kysser dig på pannan trots att hen kommer att bli försenade till exempelvis ett möte innebär att du är viktig och att personen vill ha dig i sitt liv.

Nu tillbaka till chakra systemet. Lätt att bli lite side tracked ibland . Färgen är indigo. Sinnet är syn och elementet är ljus. Något som blir helt logiskt när ögon och panna samt hjärna och centrala nervsystemet.

Foto av cottonbro pu00e5 Pexels.com

Ljudet till detta chakra är aum, om eller ong. Kärt barn har många namn. Ett av de mest kända tecknen. Men det här det viktigaste ljudet anser de inom hinduism och vedaböckerna. Ordet som är summan av alla andra ord och all ljud i alfabetet. Enligt hinduismen uppkom kosmos när ordet uttalades. Så det kan vara lite olika men för alla som använder det är det ett starkt.

Den endokrina körteln kopplat till pannchakrat är hypofysen. Bland yoga mästarna kallad härskar körteln. Härifrån styrs större delen av vårt hormonsystem. Härskar körteln sägs kunna föryngra och ladda upp kroppen igenom alla nivår. Ingen dålig bedrift precis. Men det kräver mycket träning och ett flow genom hela systemet.

Kanske kunde vara kul och jobba med detta chakra kanske du tänker nu. För vem vill inte ha en suverän intuition. Men om man inte har de nedre chakrana i balans kommer man att bli ogrundat.

Några av obalanserna i sjätte chakrat är mardrömmar, huvudvärk och verklighets. Men även koncentrationsproblem kan man hitta vid obalanser här.

Viktigt för detta chakra är visualisering. Att försöka se saker för sitt inre. Det kan vara i vardagen men även att använda i olika typer av meditationer. Kom ihåg att sinnet var synen.

När det är i balans kan man uppleva att man är mera uppmärksam. Ser dom små sakerna. Kan känna in och förstå andra. Här, då tredje ögat är resan till den inre världen kan du lära känna dig själv och tillåta dig att se saker från olika håll. Här är det obegränsade.

Foto av Maik Kleinert pu00e5 Pexels.com

Vi säker upplevelser bortom oss själva hela tiden. Att resa och uppleva nya platser är vi många som tycker om. Men en resa som är helt gratis och som är mer spännande än något annat är resan inåt. För är det något jag lärt mig under åren som gått är att jag inte känner mig själv särskilt väl. Vet du vem du är?

Vad är intuition?

Man skulle kunna säga att det är att känna på sig hur något är utan att egentligen ha någon fakta. Har du någonsin tänkt på någon för att senare träffa på dem eller att personen dyker upp i olika samtal eller flöden på Facebook?. Kan det betyda något. Vad säger din intuition?

Nu är sommaren här och det finns så många tillfällen att ge oss ut på upp täcksfärd. Stärk ditt sjätte chakra genom att blunda och visualisera platser du varit på och tyckt om. Känn efter hur det känns i dig. Se dig omkring och memorera blommor träd och annat. Blunda sedan och återskapa för ditt inre. Ta fram det inre barnet i dig och fantisera. Fundera ut berättelser och tänk på hur det ser ut där de utspelas. Vilka människor är med och hur ser dom ut. Har du möjlighet, varför inte sätta dig ner och fantisera med ett barn. Eller lägg er på marken som man gjorde när man var liten och se på molnen. Kan du se en figur eller något i dem. Visualisering och meditation är fantastiska verktyg när man kommer till pannchakrat.

Bra sätt att komma närmare gåtan som är du är att yoga och meditera. Det behöver inte vara på en speciell plats. Meditationen kan ske både liggande, sittande, stående och gående.

YOGA

Foto av Mikhail Nilov pu00e5 Pexels.com

BABY POSE

Sitt ner på hälarna. Böj överkroppen framåt tills du nuddar med panna i golvet. Här går det bra att lägga en kudde eller ett yoga block att stödja på om du önskar. Armarna bakåt med handflatorna uppåt. Fokus i tredje ögat. Andas långa djupa andetag 1-3 minuter

BÅGEN

Ligg ner på mage. Ta tag om hälarna med händerna. Spänn rumpan. Lyft upp benen bröstet och armarna. Böj huvudet bakåt. Andas långa djupa andetag 1-3 min.

MEDITATION

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Tratakum

Sätt dig i lätt meditationsställning framför ett bord eller en pall där du ställt ett ljus. Lågan ska vara i ögonhöjd. Avståndet ska inte vara mera än två meter framför dig. Håll blicken fäst på ljuslågan utan att blinka. Sitt så i upp till 31 min andas långa djupa andetag. ånga .Avsluta genom att andas in och slut ögonen. Placera den bild som nu uppträder vid tredje ögat. Denna mycket gamla yoga övning sägs föra oss i kontakt med vår inre guru, vår inre lärare–Sat Guru

Lycka till!

Sammanfattning

  • Pannchakra
  • intuition, högre medvetande
  • Placering – näsroten mellan ögonbrynen
  • Färg – Indigo
  • Sinne – Syn
  • Element – Ljus
  • Mantra – Om, ong, aum
  • Kroppsdelar – Ögon, hjärna, panna och centrala nervsystemet
  • Körtel – Hypofysen
  • Obalanser – Huvudvärk, verklighetsflykt, koncentrations problem, mardrömmar

Kom ihåg att du först och främst ska ta kontakt med en läkare om du mår dåligt eller har ont någonstans. Bloggen ger dig verktyg för att använda i vardagen.

Med det önskar jag dig en underbar helg med vackert väder och mycket mys.

Ta hand om dig!

Kram

EvaMay / Normi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s