Långa djupa andetag!

Många av oss befinner sig just ni i ett mer eller mindre organiserat kaos. Det handlar förstås om julen. Den där friden som hägrar där framme . Bara alla måsten blir klara så…  Det är i dessa stunder som vi behöver lugn och ro som allra mest.  När det blir mycket i huvudet. Något som kan minska oron över att inte hinna, inne hitta den perfekta julklappen.

Själv kan jag känna stressen komma krypande när det verkar som alla andra är klara med sitt. Att det är bara jag i hela världen som inte ligger i fas. Reklam på tv om tända ljus, glögg och massor av tid att slå  in paket och skriva julklapps rim.

Planering är en del av planen för att få allt att flyta smidigt och inte behöva skynda. Men om vi redan har hamnat lite på efterkälken, vad gör vi då ? Jag tänker så här. För det första är det bara att acceptera hur allt är.  Många skulle säga skriva en lista. Hm ja kanske. Men om det är kaos i huvudet kan det ibland vara svårt att fokusera.

Mitt råd när du känner att du tappat fokus. Lägg dig ner och ta några djupa ”yogiska” andetag. 

Andas in  långsamt och fyll magen med luft tills det är helt fullt. Fortsätt sedan så att det fyller hela lungorna ända upp till nyckelbenen (du känner att du gör rätt när bröstet expanderar och lyfter sig lite.) Andas sedan långsamt ut. Vänta sedan till nästa andetag kommer automatiskt. Lägg gärna till ett mantra. Tänk Sat när du andas in och Nam när du andas ut. Det hjälper till att stilla tankarna. Ta den tid du behöver. 

Känner du att det är svårt att ligga ner utan att somna. Sätt dig på en stol.

Du kanske känner att du inte har tid! Men om du känner dig stressad är chansen stor att du spara tid genom att ta dig tid. Vad jag menar är att du genom att stanna upp och ta långa djupa andetag aktiverar du systemet för lugn och ro. Så när du avslutat dina långa djupa andetag kommer du att vara mera lugn och fokuserad och på så sätt se tydligare hur du ska lägga upp din dag.  Namaste

Här nedanför kan du se en film från balansonline

Balans online är en samarbete mellan MIMY och MediYoga. Här kan du hitta många verktyg https://www.balansonline.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s