Att leva mitt i ett åskväder.

Vi lever i en spännande tid. Mitt i ett kaos blandat av hat och kärlek. Kanske har det och göra med att vi går från fiskarnas tidsålder till vattumannens. Vissa hävdar att det är så och när jag tittar på världen så kan jag förstå vad dessa människor talar om.

Här kommer några tankar om hur jag ser på världen.

Fiskarnas tids ålder skapade struktur i samhället som det ser ut idag. Ordning och reda. Individualism. En önskan att sträva framåt och bli bättre. Men det gjorde även att människan utvecklade egenskaper som fanatism, grymhet och trångsynthet.

Vattumannens tidsålder sägs vara mera andlig. Globalisering som gör att vi lär oss att samarbeta över gränser. Blir mera inkännande och förstående mot varandra.

Vi lever i en viktig tid. Jag känner det. Gör inte du? En värld så full av hemskheter. Krig, våldshandlingar, rasdiskriminering, flykting strömmar, mobbing. Men det finns annat. Kraven vi utsätts för hemma och på arbetsplatserna. Med mera personlig frihet på jobbet suddas gränserna ut och du vet inte längre vad som väntas av dig. Får det dig att må bra eller önskar du alltid att du gjort mera. Hur du klär dig, ja över huvud taget hur du ser ut. Väljer du det själv?

Känns det dystert. Ja om vi bara hade det så hade det inte varit särskilt kul. Men det händer saker i världen. Se när det hänt något våldsamt i världen. Då går människor samman, hjälper och tröstar. Vi visar så mycket mera kärlek idag än vad jag någonsin har sett i ute bland människor. Vardags hjältar stiger fram. Hjälper med mat och sovplats i en katastrof. Går emellan när någon råkat illa ut. Kämpar för att en flyktig som blivit en vän ska få stanna i trygghet. Tar sig tid att lyssna när någon behöver en vän. Skriver vänliga ord , på nätet, till människor de aldrig mött. Samlar in pengar till otaliga hjälp organisationer. Skickar pengar via swish till någon behövande för att en vän ber om hjälp.

Arbetsgivare har börjat med friskvård för sina anställda. När jag började med massage för 16 år sedan så var massage hokus pokus. Men idag finns det ute på stora och små företag. Många har även tagit in yoga för att hjälpa sin personal i det tuffa arbetsklimatet. Sjukvården har accepterat alternativ vård. MediYoga finns som rehabilitering på flera hundra vårdinrättningar så även massage, akupunktur och mycket annat. Det är verkligen stora framsteg känner jag. Vi behöver alla hjälpas åt att göra det vi är bäst på.

Och så dom små gesterna som ändå är så stora och betyder hur mycket som helst.

Att säga tack med händerna på hjärtat. Visa att vi tycker om någon genom att göra ett hjärta med händerna. Le mot dem vi möter oavsett om det är ett känt ansikte eller en främlings. Hjälpa en medmänniska att bära matvaror. Det krävs så lite. Jag vet att det ibland kan vara svårt att tro. Men jag är övertygad om att vi är på väg mot ett mjukar finare samhälle med mera omtanke och kärlek till alla oavsett samhällsklass, etnisk tillhörighet, utseende eller olika åsikter. Att vi får vara individer, som kan tillföra olika saker till gemenskapen. Samtidigt som vi alla tillhör en större global gemenskap där vi värna om varandra och vår natur.

En spännande framtid som inger hopp och som du och jag kan hjälpa till att skapa tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s