El Camino Portugues, costal 7

När morgonen sakta gryr i A Ramalossa Nigran känns det som om det bara är jag och sjöhästen som är vakna. Även om den ser lite dimmig ut. Jag har sovit vansinnigt gott inatt i mitt egna rum, Var lite sugen på att stanna här en extra dag. Chilla på Playa America och bara vara. Men vandrar benen ville annorlunda och stegen bär denna dag mot storstaden Vigo ca två mil bort. Denna dag bestämmer jag mig dessutom för att inta min medhavda frukost vid havet.

Så stilla
Inte så skönt som man kan tro. Atlanten är iskall!!!!!
Ofantligt vakra vyer
Maklösa stränder

Och vem kan motstå en spank glass. Är man glassoman som mig är det omöjligt. Lycka!

Hela dagen passerar jag den ena vackra stranden efter den andra. Några är stora och vräkiga andra består bara av en liten vik men klippor och lite sträcka sandstrand.

Helt enkelt en fantastisk dag. Mest vandrat i ensamhet med havet som sällskap. Men det var full tillräckligt för mig. Hade faktisk sällskap med en tjej i typ en timme. Så är det ibland man träffas kort för att sen säga vi ses.

Sista sträckan in till Vigo var jag inte förtjust i av två anledningar. Den ena för att jag tappade mina solglasögon och den andra för att det var bara typ jätte hangarer och stekande sol. Ingen skugga att gömma sig i. Till sist efter mycket om och men så hittade jag mitt vandrarhem. Helt ok men ganska trångt. Typ 3 rum med totalt 10 sängar och ett badrum. Endel har inte så där jättebråttom. Plötsligt hör jag EVAaaaaaaa. Den rösten känner jag igen. Det är Janines vackra stämma. Helt otroligt att vi hittar varandra igen i denna stora stad Så himla glad jag blev. När man träffar någon igen på Caminon är det verkligen som att träffa en riktigt god gammal vän. Man kommer så nära. Tror säkert jag skrivit det innan men det tåls att sägas igen. En stund senare går vi ett gäng pilgrimer i samlad trupp som små kycklingar efter Jakub. Han vet nämligen vart närmasta supermarket ligger. Där kan vi kan samla på oss lite smått och gott inför morgondagens äventyr.

Det blir lite mat men sen blir det sängen. Jag blev inte vidare förtjust i Vigo. Inte en plats jag kommer att återvända till. Ja det skulle väll vara för att åka ut till Öarna Cies. Känt naturreservat en bit utanför kusten. Det blev nämligen inte av denna gången då båtarna var fullbokade trots att det var mitten på September.

Det blev inga bilder i Vigo. Som sagt inte mitt favoställe. Kan bero på att jag inte är en stads tjej. Så jag avslutar dagens blogg med en vacker bild från kusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s