Har du nån gång känt…

Har du nån gång känt att du inte kan. Att du inte är bra nog. Att alla andra är sååå fantastiska och du är ingenting. Har du känt så någon gång. Det har jag. De senaste veckorna har jag haft en period av tungsinne. Där jag inte har varit särskilt imponerad av någonting som har med mig att göra. Jantelagen har slagit till med stor kraft. Inte utifrån samhället utan inifrån mig själv. Vilket är värre kan jag tycka. Jag borde veta bättre. Men ibland får jag kämpa lite extra med att vara jag. Hur ska vi kunna förvänta oss att samhället ska behandla oss med respekt om vi inte ens respekterar oss själva.

Men efter att varit där nere kommer man upp och det är en fantastisk känsla. Allt kan tolkas från olika vinklar. Läser i olika tidskrifter. Du behöver inte vara perfekt. Gör si gör så för att nå dina mål. Kämpa på du kommer att klara, vad det nu än är. Men är det så. Det låter jättebra. Men jag har en lite annan syn på saken. Jag vill vara perfekt. Vilket låter konstlat i dagen samhälle. Men jag menar inte så. Jag menar att om jag är den människan som jag är. Inte spelar några roller. Inte är någon som andra förväntar sig att jag ska vara. När jag vågar visa mina rädslor. När jag vågar vara svag, vågar be om hjälp. När jag tar några danssteg mitt bland andra människor på trottoaren för att jag är lycklig. När jag kan älska utan rädsla öppet och ärligt. För att jag känner mig trygg. Kanske är jag då Perfekt? För att vara lite trasig, lite rädd, lite galen. Att känna det som är. Oavsett om det är underbart eller rent för djävligt. Att vara i känslan. Att lyssna med hjärtat och inte med förnuftet. Att läka på det sätt som känns rätt oavsett om det är att gå ut på stan med vänner eller kura ihop sig i soffan. Eller kanske, snöra på sig löparskorna för en runda i skogen. Det viktigaste är att man tar sig igenom på sitt eget sätt och kommer ut starkare på andra sidan. Och om man behöver, vågar be någon lyssna. Så jo jag vill vara perfekt på mitt sätt. För om jag är sann mot mig själv och lyssnar på mitt hjärta och gör de saker jag älskar att göra så behöver jag inte kämpa. För allt kommer att bli bra bara jag vågar tro på mig själv.

”Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över utan det handlar om att lära sig dansa i regnet. ” ordspråk

Just för att vi är så olika blir livet så spännande. Tänk om fruktdisken på affären bara innehöll vindruvor. Men som det är nu kan ingen säga att en vindruva är mer perfekt än ett hallon. Och vad är smarrigare än en mångfaldig fruktsallad.

Så ta en titt i spegeln. Vem är den där fantastiska människan som tittar tillbaka på dig. Den där unika varelsen som det bara finns en av i hela universum. Tänk på det! Så börja redan nu. Var sann mot dig själv i stort som smått. Våga drömma, Våga kasta dig ut. För du är perfekt som du är. Låt hjärta leda dig och du kommer att vara ett steg närmare allt det du önskar.

Rosen den är till dig för att du är du.

Sat nam – jag är sann. Jag är tillbaka Och livet är fullt av spännande äventyr som väntar runt hörnet. Hoppas vi ses snart!

Namaste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s