Kreativitet

Som du kanske snappat upp så befinner jag mig på Rhodos för att förbereda mig inför Inspirations- och MediYoga resan i oktober. Så just nu känner jag mig väldigt kreativ och lycklig. Det är det bästa jag vet när jag får luska reda på saker och samla information som, i det här fallet förhoppningsvis gör din resa, om du väljer att följa med, intressant, händelserik och inspirerande. Idag bestämde jag mig för att istället för att fara runt och samla på mig många kilometer i benen ta mig över gatan från hotellet och parkera mig på en solstol på stranden. Ljuvligt! Det var dags för lite reflektion.

På Arlanda hade jag införskaffat en bok att läsa under resan. Den visade sig vara mer än jag kunnat önska. Författarinnan skriver på ett lättsamt och humoristiskt sätt om kreativitet, rädslor och mycket annat som gör att vi väljer olika vägar i livet. Hon skriver bland annat ” Universum gömmer märkliga juveler djupt inne i oss alla och väntar sedan på att få se om vi kan hitta dom” Du kanske tänker att du inte är särskilt kreativ men visst är du det. Tänk på alla lösningar du kommit på under åren. Det kan gälla hur du ska få ihop till semester kassan. Planering av hämtning och lämning av barn. När du får plötsligt besök och snabbt måste ordna mat och logi för dina gäster. När en ingrediens till matlagningen inte finns och affären har stängt. Listan kan göras oändlig. Så visst är du kreativ.

Kanske kan du sy, skriva poesi eller andra texter, laga mat som alla älskar. Jag är säker på att det finns en gömd skattkammare i dig med oanade kunskaper och möjligheter. Kreativitet är att fånga en ide som dyker upp och se vart den leder dig. Det behöver inte vara livsförändrande men det kan ge dig livsglädje där du minst anar. Du kan också fånga en ide och vänligt men bestämt tacka nej då den inte passar in i ditt liv. Elizabeth Gilbert menar att du inte hittar en ide utan idéen hittar dig och om du tackar nej så fortsätter den till en annan. Givetvis gäller det idéer som är positiva. Det idéer som kan skadar dig eller någon annan är destruktiva inte kreativa.

Rädsla

När du får en ide och tackar nej, Tacka då nej för att den inte passar dig just då. Ibland så händer det att vi tackar nej av rädsla. Den kan ha många ansikten. Till exempel, Tänk om jag inte är tillräckligt bra. Tänk om jag blir nobbad om jag söker ett nytt jobb. Tänk om andra tycker jag är galen som gör det här. Tänk om, Tänk om.. Givetvis är rädsla något som alltid följer med oss. Den är där för att skydda när det behövs. Men låt den, som hon säger, ha åsiker men låt den inte styra. När du får en ide och tackar jag. Låt rädslan vara med men bara som betraktare. Vem vet vart den kan leda. Som sagt boken fick mig att kicka igång ordentligt, Om du är nyfiken på den så kan du, om du bor i närheten av mig, få låna den när jag kommer hem.

Du hittar den även som E bok på storytel

Du kan lyssna på Elizabeth Gilbert´s TED talk på youtube https://youtu.be/86x-u-tz0MA

Önskar dig en fin vecka,

Namaste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s