En underbar dag i skogen

Idag fick jag äntligen efter flera års väntan ut och ta tag i utmaningen ”naturpasset” igen. Nu kanske du undrar vad det är . Jag ska berätta.

Många orienteringsklubbar runt om i landet skapar rundor ute i skogen med kontroller. Passet är skapat så att det ska passa även oss som inte brukar orientera.

1. Först och främst så gäller det att lägga vantarna på ett pass. Det är lite olika vart man kan köpa dem. Du kan hitta dem på turistbyråer, hos bokhandlare och andra näringsidkare på din ort. Om du inte vill går runt och leta kan du alltid gå in på naturpassets hemsida och söka upp din orienteringsklubben. I mitt fall så finns av någon anledning inte Hällefors orienterings klubb på sidan. Så jag sökte bara på Hällefors orienterings klubb och naturpasset. Smidigt.

Ekorren

2. Sen är det bara att gå och köpa. I Hällefors kostar passet 50 kr och innehåller 15 kontroller. Det låter inte mycket men om man är som jag så tar det lite tid. Hittade fyra idag på 2 timmar. Men så försvinner jag lätt bort i tankar ibland. I Hällefors kan man swisha betalningen och be dem komma ut med passet om du inte vill gå in på bokhandeln. Passet innehåller en karta med ut markerade kontroller. Förklaring över olika markeringar på kartan. Samt en lapp där man fyller i kontrollerna.

Vackra blommor

3. Sen är det bara att ge sig ut. Jag tog med vatten och lite frukt. Anledningen är att jag lärt mig att för mig försvinner tiden. Jag blir så inne i det jag gör och inser inte att jag hållit på ett tag förens jag blir trött, hungrig eller törstig.

Så många kottar

4. Naturpasset brukar finnas ute från april-maj till september så man har hela sommaren på sig. När det är klart kan man skicka in svaren och vara med och tävla om vinster. Har man en orienteringsklubb som registrerat sig på naturpassets hemsida kan man skriva in sina svar på internet.

Sen är det bara att börja. Varför inte ta med en vän och leta tillsammans. Då smakar det dessutom alldeles fantastiskt med en kopp kaffe och något gott som man packat ner i ryggsäcken. En vacker plats i solen, fika och gott sällskap. Allt medans fåglarna sjunger in våren och blommorna pryder på det skira sätt som bara vårblommor kan.

Ha det underbart!

EvaMay

Ps inga bilder naturpasset ännu då min dator inte hade lust att ladda ner efter ordning Ds

Ta hand om er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s