En annorlunda tid

Ser att det är många som varit inne och kollat läget på sidan. Därför börjar jag med att be om ursäkt för tystnaden. Normalt vid den här tiden är det adventskalendrar med tips och erbjudanden. Men i år är det annorlunda på många sätt. Covid 19 sätter sina spår hos oss alla och livet är inte sig likt. På grund av att det inte bokades mycket på yogan och valde jag att vänta med att skaffa en ny lokal. Men jag är stolt över er. För det är en tid att vara varsam. Inte umgås med andra utanför familjen osv. Så det känns ändå helt rätt även om det är trist så klart.

Egen tid för reflektion

Hade funderingar på att göra online klasser som många andra. Men jag har inte mått jättebra under det här året och inser att allt blir ändå som det ska. Jag behövde en time out helt enkelt. Därav ingen kalender. Jag är för tillfället nyopererad och vet inte helt när jag kommer igång igen. Just nu vill jag inte skriva om mina besvär. Kanske senare. Men om allt blir som jag vill så är jag snart tillbaka på banan igen. Men för er som undrar mår jag under omständigheterna bra och fokuserar på att återhämta mig.

Under tiden passar jag på att vila och fundera. Dessutom får jag tid att skriva mera. Något som jag älskar. Det finns en mening med med det mesta inser jag mer och mer.

Endast ett tryck bort..

December och är en speciell tid för reflektion mera nu än någonsin. Att ställa saker till rätta och att visa kärlek och omtanke om de nära och kära. En tid att umgås, prata och inte minst skratta tillsammans. Visst låter det som jag har glömt pågående pandemi. Men det har jag inte. För vi har något som de inte haft vid äldre tiders farsoter. Vi har teknik. Ett ord som kan vara både fult och vackert beroende på hur vi ser på det. Men i dessa tider är det en välsignelser. Vi kan se varandra och fika tillsammans via messenger. Vi kan skapa grupper på olika forum och ha träffar med fler än åtta personer via nätet. Vi kan träna tillsammans online. Vi kan skicka omtanke och kärlek till de som vi känner. Skicka en kram till en främling för att vi känner empati. Vi kan gotta ner oss i soffan med lite kaffe och något smarrigt. Ringa till en vän och låta allt vad pandemi och annat få stiga åt sidan för en liten stund. Visst är det väll fantastiskt!

Själv håller jag på med ett litet projekt som inte kräver mer än lite online tid och några av mina alldeles egna sinnen. Något som ger mig glädje och chans att ta tillvara på gammal vänskap igen efter 30 år. Får vi till det lovar jag att visa det för er.

Hur når man världen vid isolering

Många har säkert som jag befunnit sig i en bubbla. Eller gör det fortfarande. Men jag känner personligen att den måste spräckas. Äntligen kommer gitarren fram och gamla låtar, både egna och andras, dammas av. Kanske inte så vackert men who cares. Jag har fått en vacker diamond painting av en vän som jag ser fram emot göra. Skrivandet har blivit en så självklar del av mitt liva att jag nästan glömmer att nämna det. Sen har vi yogan. På nätet vimlar det av gratis pass att prova. För dig som önskar är det som en skattkista att frossa i. Tyvärr får jag vänta lite med det och jobba med långa djupa andetag och meditation. Men hur underbart är inte det.

Vänskap, närhet och omtanke

Med mycket egen tid kommer tankarna och man börjar rannsaka sitt liv. Men jag tänker att här gäller det att vara konstruktiv. Inser själv att jag jobbat allt för mycket under åren. Lagt all min tid på att få in pengar eller grottat in mig i att skapa något bra av mitt företag. Vilket alltid är så himla kul. Men jag glömmer bort mig själv i processen. Och jag glömmer bort vad som betyder allra mest i mitt liv. Det jag menar är mina relationer till andra människor. En efter en har dom försvunnit. Jag förstår alla som tröttnat på att jag aldrig har tid. Men just nu gör det mig ledsen och lite arg. För det är jag som sett till att det blivit så. Min familj och mina vänner betyder allt för mig. Det är dags att göra om göra rätt. Ta tillbaka det som gått förlorat. Att med huvudet högt och lycka i hjärtat marschera mot en fin framtid. Synd bara att det krävs svåra tider för att ögonen ska öppnas på riktigt. Få sanningen att visa sig. Men dom säger ju det att det finns inget ont som inte har något gott med sig. Kanske är det så.

Så hur har du det? Tillhör du samma kategori som mig där man plötsligt har oceaner av tid. Eller tillhör du dem som pga pågående pandremi jobbar mera än någonsin. Har du tid att reflektera.

Jag vill passa på att önska dig ett underbart december. Med massor av ljus och fina stunder. Att du får njuta av nuet. Hitta glädje i det lilla. Att ta en promenad med en vän och njuta av naturen? Tända ljus och prata med barnbarnen på face time? Allt det där som i sin enkelhet betyder så mycket.

Det här är ljusets tid. En tid av hopp och framtidstro. Jag väljer att se glaset som halv fullt istället för halvtomt. Jag väljer att se att vi har gjort den värsta tiden. Nu blir det bara ljusare. För varje dag som går är en dag närmare det vanliga livet vi längtar efter. Kanske med skillnaden att vi blivit lite mera ödmjuka. Värdesätter de saker som inte kan köpas för pengar. Håll ut, för det finns så många kramar som väntar på att få ges. För om vi tillsammans är starka och lever i det bästa nuet vi kan. Är rädda om vandra. Då när orden ring klocka ring läses ut i nyårsnatten kommer det verkligen att vara ett löfte om en härligt framtid. En tid när allt är möjligt igen.

Skickar dig en stor kram och önskar en magisk december.

EvaMay / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s