Utmaning

Äntligen är det dags att kliva över tröskeln till ett nytt år. Det är märkligt att det känns så bra som det gör. Bara för att årtalet skiftar. För egentligen så är varje dag en ny början. Det är det lyxiga med det hela. Man kan alltid ta nya tag när man öppnar ögonen oavsett om det är 1 januari eller 3e november. Eller hur! Men hur som helst så gillar jag tanken på ett helt nytt oskrivet år. Ett år där allt är möjligt.

Att skriva ner sina tankar

2020 var nog första gången vad jag kan minnas som jag faktiskt satte mig ner sista december och reflekterade över året som gått. Funderade på vad jag ville skulle stå på de blanka sidorna som skulle bli min framtid. I år ska jag verkligen ta mig tid att göra det samma. Men på nyårsdagen. En fin dag för att blicka tillbaka.

Så hur hur har du det med nyårslöften. Själv har jag slutat med att bestämma specifika saker. Men tänker ändå att jag ska försöka ta väl hand om mig själv och mina nära och kära. Leva till mitt yttersta och alltid fånga dagen. Det är inte lätt. Och ibland funkar det inte. Men det gör ingenting. Det viktigaste är att försöka så gott man kan. Men också att man tillåter sig själv vara det, sig själv alltså. Det är ok att vara ledsen och arg ibland. Det som betyder något är vad man gör av varje given situation. Att man går igenom och ur situationen starkare och förhoppningsvis lite klokare. Men det är mina tankar och vi är alla olika.

Men är det något som jag behöver så är det motivation. Ta till exempel att träna, eller förresten vad som helst. Jag kan vara helt absorberad av något men om jag tappar tråden så faller hela grejen. Men hoppas att det nu ska bli annorlunda.

Katedralen i Santiago de Compostela 2018

I Maj skulle jag gjort en pilgrimsvandring. Leden sträcker sig från Irun på spansk/ franska gränsen till pilgrims katedralen i Santiago de Compostela. En vandring längst Biscaya bukten med sina berg och vackra vyer över de oändliga havet. När det inte blev av var det trist. Men nu har jag något att se fram emot och längta efter. Det är dags att göra sig redo för en av de tuffaste pilgrimslederna i Spanien. Dags att få lite mil i benen. Bli stark och kunna njuta av varje dag utan för mycket krämpor i kroppen. Men när man inte vet när det är möjligt att göra resan är det svårt att hitta motivationen.

Men nu har jag äntligen hittat en steg utmaning som jag kan göra utan att behöva skapa en grupp. Men ändå något som du kan hänga med på om du vill. Eller där du kanske hittar din egen grej. (se slutet av inlägget)

Sidan heter heter The Conqueror visual challange. För dig som har varit med och gått med exempelvis Tappa.se vet hur det fungerar. Först väljer man en sträcka som man vill gå. Det kan vara Inca Leden eller som i mitt fall. Camino de santiago. Hur coolt är inte det! Här kan du se platserna du besöker visuellt. Du kan välja att själv skriva in hur mycket du gått. Eller så använder du dig av runkeeper eller andra appar som är kompatibla med denna app. Vill du hellre gå eller cykla så går det bra. Funkar med all träning som tar dig framåt. Det ska även gå att konvertera andra träningsformen. Som exempelvis yoga. Själv kommer jag att hålla mig till gå och eventuellt springa.

Tycker du att det låter det som en kul ide kan du gå in på länken här nedanför då får du minst 10% rabatt.

https://www.theconqueror.events/r/EC188

Vill du att vi peppar varandra på pilgrims leden kan du gå in community och välj Norimi. Då kan vi se varandra och på så vis bli ännu mera peppade att ta den där promenaden. Man väljer själv hur lång tid utmaningen ska ta. Det är även möjligt för dig som vill att skapa en egen grupp i någon av utmaningarna.

Att göra det man själv vill och att följa sitt eget hjärta är ändå det som är viktigast.
Älskar du att ha en hel bunt med nyårslöften så go for it! Det är bara du som sätter dina gränser och som vet vad som är bäst för just för dig.

Vem vet kanske ses vi på start linjen.

F

Ta hand om dig!

EvaMay / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s