Bullet Journal

Ett nytt sätt att skapa fokus

Vilken helg det har varit. Denna blogg skulle varit ute i fredags men mindre kunskap i teknik och ett hem som har haft 17-18 grader har rört i min planering lite. Hade spelat in en liten video men kan tyvärr inte lägga in den. Hoppas att du ändå har nytta av inlägget. Om du har frågor så skicka gärna ett meddelande.

Men nu kommer det som utlovat lite mera information om min nya kompis Bullet Journal.

Namnet som du ser på boken, Rydell Carroll, är skaparen av detta fantastiska system. Det hände precis som så mycket annat i världen gör. Av en ren slump. En dag i sitt vuxna liv fick han en låda av sin mamma. Det visade sig vara anteckningsblock från när han var yngre. I dem hade han skrivit upp allt som hände i livet. Men även fått in lite ritande och annat. Han blev glad och överraskad av sina gamla antecknings böcker och började använda metoden igen. För att göra en lång historia kort så började folk undra över varför han alltid hade den med sig. När han förklarade blev det en spiraleffekt som han aldrig hade kunnat drömma om.

Här kan du höra Rydell Carrolls historia om Bullet journal (engelska)

När jag råkade snubbla över metoden på internet blev jag genast nyfiken. Jag kan inte svara på hur den kommer att fungera för mig då jag just börjat men än så länge älskar jag den. Jag är nämligen jättebra på att göra listor. Långa listor. Det är en bra egenskap. Problemet är att jag oftast gör för långa. Det är inte sant problemet är ett annat. Dom blir ofta långa, visst. Men problemet är att jag tappar bort dom. Med Bullet journal har jag både kalender, anteckningsbok, dagbok, post it lappar och målbilder på samma ställe. För att inte tala om shoppinglistan.

Min inspiration har jag fått genom att leta på internet. Vilket kan vara ett bra sätt att börja. Men hur journalen blir att se ut i slutändan är det bara du som kan avgöra.

Här nedan hittar du filmen som jag fastnade extra för. Minimalistiskt och enkelt. Men Pick up Limes är så mycket mer. Där hittar du bland annat hälsotips och veganmat. En riktig inspiration. Hennes videos är av hög klass, mycket nöje.

Har du några frågor du vill ställa så skicka bara ett meddelande så lovar jag att återkommer. Kommentera gärna här på bloggen.

Önskar dig en underbara dag!

EvaMay/Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s