En ny favorit podd

En av månadens fina promenader

Det går framåt med promenaderna när det ena steget efter det andra tas. Så underbart att få vara ute. En stor fördel med min Camino utmaning online är faktiskt att komma ut. När det är så lätt, som igår, när vinden viner och det är blött och slaskigt, att stanna inne. Det som kommer ner är mera regn än snö. Väl ute var det fantastiskt och 7 km gick som en dans. Nu har jag klarat av 133 km denna månad so far men har 60 km kvar för att nå mitt egen satta mål. Återkommer om hur det går, för dig som är nyfiken.

Det jag ville dela med mig av idag är min nya favorit podd. Tycker du som jag om att fundera över existentiella frågor. Gillar du intressanta samtal om själen och liknande ämnen. Då är det här en podd för dig. Jag älskar, älskar, älskar den och väntar alltid ivrigt på nästkommande måndag då ett nytt avsnitt släpps. Vilket härligt sätt att börja veckan. Du som börjar lyssna nu har dessutom 8 avsnitt att njuta av.

Podden heter ”Så in i själen” en podd av och med Agneta Sjödin. I den intervjuar hon mer eller mindre kända personer om deras inre resa. Hon ställer kloka frågor och delar med sig av sina egna erfarenheter. Hon intervjuar bland annat Charlotte Perelli, Mia Törnblom och Ola Rapace. Jag brukar lyssna på den medans jag tar mina promenader. Men podde passar lika bra i soffan med en filt och en god kopp te eller varhelst du vill. Jag önskar dig god lyssning.

Du hittar även podden på spotify

Så in i Själen | Lyssna här (podcasts.nu)

Precis som jag sitter och skriver detta ringer mobilen. Jag svarar och i andra änden är en gammal dam. Det visar sig att även Jehovas vittnen har ändrat sina sätt att leva i dessa corona tider och börjat ringa till människor istället för att knacka dörr. Hon var väldigt trevlig och accepterade att jag inte var intresserad. Men hänvisade mig till hemsidan om jag senare vill veta mera. Jag var ärligt talat lite nyfiken på vad hon hade och säga men har inte riktigt den tiden idag tyvärr. Dagens ämne var bön och jag kände att oavsett om jag inte delar hennes tro och inte ber i den bemärkelsen, har jag min egen typ av bön. Meditationen. Som ger lugn och får tankarna att landa.

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Jag tänker att det är fint ändå, oavsett vad man tycker om de som vill dela sin tro med andra på ett sådant sätt. För i dessa tider finns många ensamma som behöver prata bort en liten stund. Känna att någon finns där som lyssnar. Om jag får be om en sak idag så är det. Att om det ringer till dig. Var vänlig även om du tackar nej. För är alla som ringer lika vänliga som denna dam kan de säkert sprida glädje till många.

Nästa inlägg handlar om en enkel vegansk rätt som man skulle kunna lura den mest inbitne köttätare att njuta av. Det är i alla fall vad jag tror. För att få information via mail när ett nytt inlägg kommer kan du följa den här sidan. Klicka bara följa knappen längst upp på sidan.

Med det önskar jag dig en underbar dag!

EvaMay / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s