Veganska Pannbiffar med löksås

Ännu en vecka har swishat förbi. Kan inte fatta att tiden går så fort. Jag är så tacksam över att vädret har tillåtit långa sköna promenader. Som du kanske minns har jag åtagit mig en utmaning som går ut på att gå Camino de Santiago online. Av de 773,9 kilometrarna har jag nu klarat av 193.52. Med tre dagar kvar borde jag vara en bit över 20 mila sträcket innan februari tar sin början. Ett träd ska planteras då jag klarat av 20% av vägen och det känns jättebra. Jag får motion och världen får ett nytt träd.

För att orka med det vardagliga livet både jobb och fritidsmässigt krävs näring. Därför kommer här ett veganskt recept. Själv tyckte jag att det var galet gott och verkligen kunde passerat som vanliga pannbiff. Vill du veta om jag har rätt? Ja då är det bara att börja laga. Har själv haft lite svårt för veganfärs innan. Men denna formbara, ärt baserade, färs har jag hittat något som jag definitivt kommer att använda lång tid framöver. För den som vill göra ”köttfärssås” rekommenderar jag någon av deras andra produkter.

Biffar:

 • 400 gr formbar färs (Jag använde anamma
 • 1 st gul lök
 • 2 tsk peppar
 • 2tsk ljus sojasås (jag använde mörk, funkade bra)
 • 1 msk mörk grönsaksbuljong
 • 2 tsk diljon senap
 • 1 msk rapsolja
 • Salt och rikligt med svartpeppar efter smak

Löksås:

 • 3 st stora gula lökar
 • 3 dl havregrädde (milda mat4 är ett bra magert alternativ om man vill ha vegetariskt)
 • 1 msk ljus sojasås
 • 1 1/2 msk mörk grönsaksbuljong
 • 2 tsk torkad timjan
 • 2 tsk diljon senap
 • 1 tsk socker
 • Rapsolja att steka i och svartpeppar efter smak

Tillbehör:

 • Pressgurka
 • potatis
 • rårörda lingon

Löksås: Gör så här

 • Börja med att skiva löken i ringar. Stek i rapsolja på medelvärme tills ringarna fått en fin mörkbrun färg och mjuknat helt.
 • Ta ur stekpannan och stek biffarna i samma panna
 • När biffarna är färdigstekta lägger du tillbaka löken i pannan. Häller på grädde och alla övriga kryddor till såsen. Koka upp och koka sedan under försiktig omrörning i 1-2 minuter tills smakerna gått ihop och såsen tjocknat.

Pannbiff: Gör så här

 • Tina färsen till rumstemperatur
 • Finhacka löken
 • Blanda alla ingredienser till en jämn smet och smaka av med salt och peppar samt eventuellt flera kryddor.
 • Forma fyra stycken jämnstora biffar
 • Stek i rapsolja eller vegansmör på medelvärme tills de fått fin färg. 4-5 min på varje sida. Låt dra på eftervärme ett tag så de reagerar hela vägen igenom och känns fasta när du trycker på dom i mitten.
 • Ta ur pannan och lägg dem på ett fat medan du gör löksåsen.
 • När såsen är klar lägger du ner biffarna i pannan med såsen.
 • Servera sedan med kokt potatis, rårörda lingon och pressgurka
 • SMAKLIG MÅLTID!
Foto av cottonbro pu00e5 Pexels.com

Receptet har jag hitta på, jävligt gott. Nyfikna på flera recept? Gå in och ta en titt

Jävligt gott – en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. (javligtgott.se)

Med det önskar jag dig en trevlig helt!

EvaMay / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s