Nya ideer!

Hoppas av hela mitt hjärta att du har det bra och att solen har gett ett leende på dina läppar. För visst är det underbart. Det är knappt jag kan tro att det har varit så varmt. Det är bara att njuta så mycket det går.

Foto av Mantas Hesthaven pu00e5 Pexels.com

Jag ska erkänna att jag inte är i min gladaste fas just nu. Hoppas därför att du som jag behöver lite ny idéer. Tänker lite tips i olika riktningar. Inte alltid yoga utan även andra aktiviteter att glädjas åt vardagen. Mitt syfte är att göra det jag kan för att inspirera både mig själv och dig att bli kreativa och glada.

Jag har därför valt ett tema idag som står mig nära. Ända sedan jag var liten har jag älska att skriva. Huvudet alltid fullt av historier. Så lång tillbaka som jag kan minnas har jag drömt om att skriva en bok. Därför har jag nu äntligen tagit min dröm på allvar. Vad jag gillar är att sätta fingrarna på tangenterna och bara skriva det som kommer upp i tankarna. Blir ofta förvånad över de historier som verkar ha funnits i mitt huvud ett tag. Så kul att skapa liv åt mina karaktärer där de kan göra precis vad som helst. Det oavsett om det är lagligt, moraliskt försvarbart, väldigt pinsamt eller överjordiskt. Spännande? Absolut.. Inga krav, bara ren glädje. Det blir vad det blir.

hur ser ditt skrivande ut

De bästa med att skriva är man har en oändlig frihet. Det är bara du som bestämmer vad som händer med det du skrivit. Kanske är det bara skrivandet i sig som är viktig. Om det sedan hamnar i en låda spelar mindre roll. Kanske är tanken på att bli en ny Camilla Läckberg, Kepler eller varför inte Hemmingway din största dröm. Kom ihåg att alla har börjat någonstans. Ingenting är omöjligt.

Vill du att andra ska få läsa din berättelse men inte har lust att skriva en hel roman. Skriv en novell och skicka in till en novelltävling. Skapa en blogg och ge ut dina alster till läsarna. Det finns sidor på nätet där man kan lägga upp sina noveller så att andra kan läsa. Katalog av noveller och dikter på nätet | Novell.nu Kom ihåg att om man publicerar en text på nätet är det troligt att den inte kan användas i tävlingar eller tryckas av förlag senare.

Foto av Min An pu00e5 Pexels.com

Jag har valt att gå med i en grupp som heter Skrivmaskinen – vägen till publicering . En spännande kurs med lektören Marita Brännvall vid rodret. I hennes grupp får man lära sig hur man bygger miljöer, karaktärer och mycket annat. Hon varvar skrivcoaching, författarbesök, workshops och mycket annat. Lektör, redaktör, skrivcoach och manusutvecklare – Marita Brännvall (maritabrannvall.com) Hon finns även på (1) Marita Brännvall – Författarcoach | Facebook Kursen jag går är för den som vill ge ut en egen bok. Nästa start i Maj. Kanske är det i sommar din dröm blir sann!

En annan skrivcoach som jag fastnat för är Jeanette Niemi. Hon har en sida som heter Kreationslotsen – din skrivcoach. Där kan man få lära sig om hur man bygger en karaktär och massor av annat spännande. På Jeanettes sida hittar man massor av kurser i historieberättandets konst. Något som passar bra för den som vill knåpa på egen hand. Blir man medlem i Bokakademin och betalar per månad har man tillgång till alla kurserna. Givetvis finns mycket mera så gå in och läs!

Bokskrivar festival 2021 online

19-26 mars (26-28 mars workshops)

1

Årets Bok skrivarfestival 2021. Kostnad 150 kr För det får man hela helgen full späckad med ny kunskap. Författare delar med sig av sina erfarenheter av att skriva böcker som vi gärna läser. Hur gör man för att bli en bra författare. Hur håller man energin uppe. Under festivalen har man dessutom möjlighet att få svar på funderingar kring skrivandet. Själv har jag redan anmält mig och längtar!!! Helgen efter blir det workshops med kända författare. Bland annat får man veta hur man planerar sin roman och hur man skriver så att texten går rakt in i hjärtat på läsaren. Här kan du läsa mera och även anmäla dig. Du kan även söka på Bokskrivarfestivalen 20201 på Facebook .kreationslotsen – din skrivcoach | Bokskrivarfestivalen 2021 –

Hoppas att du fann bloggen intressant. Har du något annat som du går och funderar på. Skicka ett meddelande och berätta så kan jag ta reda på mera och återkomma i en blogg framöver. Det skulle vara jätteroligt att höra från dig.

Önskar dig en härlig helg!

Ta hand om dig! ❤

Kram Eva May / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s