Liba pizza med tonfisk

Liba Pizza

Hej! Hoppas din vecka varit bra. Själv är jag så tacksam att snön börjar försvinna. Äntligen lyser solen och hoppet om vår är tillbaka. Det vackra vädret gör promenaderna sköna och jag inser att jag igår klarat av 60% av min Camino de Santiago. Idag har jag nått till staden León. 484,28 Kilometer avklarade 289,6 kilometer kvar att njuta av. Det är svårt att greppa att man snart gått 50 mil. Känner mig nöjd över att jag aktivt förbättrar min hälsa genom något så enkelt som att promenera. Dessutom har jag bidragit till att tre nya träd planterats någonstans i världen. En litet men viktigt bidrag till planetens välmående.

Känner du som jag ibland ett galet sug efter pizza? Den runda läckerheten är som bekant inte det nyttigaste man kan fylla sin kropp med vilket är en av anledningarna till att jag brukar hålla ner beställningarna till ett minimum. Däremot har jag som så många andra kommit på ett supergott alternativ som, enligt mig, är mycket godare. Nämligen Liba pizza. Bäst av allt. Den tar ungefär lika lång tid att göra som det tar att hämta en färdig kaloribomb på pizzerian.

Liba bröd

Det här behövs till min favorit pizza med Tonfiskpizza

 • 1 st libabröd
 • Krossade tomater
 • lök
 • grönsaksbuljongtärning
 • oregano
 • salt
 • peppar
 • sambal oelek
 • basilika
 • champinjoner
 • riven ost 12%
 • babytomater
 • sallad av valfri sort

Börja med att steka löken lite lätt. Skiva champinjonerna och låt även dem få en liten stund i stekpannan tillsammans med lite smör. Sätt ugnen på 225 grader.

Tomatsås: Jag brukar göra såsen på ett paket krossade tomater 400gr. Det som blir över kan man lägga i frysen. Häll upp tomaterna i en kastrull. Blanda i kryddor och lök. Låt såsen sedan stå och puttra. Gärna en längre stund om du har tid. På så vis kommer kryddorna fram på ett härligt sätt.

Smörstekta champinjoner

Nu är alla ingredienserna på plats och det är bara att låta kreativiteten flöda. Lägg libabrödet på en plåt med bakplåts papper. Börja med att lägga på tomatsåsen över hela botten. Sprid ut tonfisken och sedan champinjonerna. Avsluta med riven ost och oregano.

Ställ sedan in pizzan i ugnen. Här är det viktigt att hålla ett vakande öga. Det går nämligen fort. Låt den stå inne i ca sju minuter. Innan den ska serveras toppa med sallad och baby tomater. Sen är det bara att hugga in. Smaklig måltid!

Med liba pizzan har man verkligen chansen att toppa med allt man tycker om. Det finns inga fel så länge du gillar det. Varför inte göra en vegetarisk variant med tomater och mozzarella. Eller en egenhändigt komponerad kebabpizza med extra allt. Du kan göra den så nyttig eller onyttig du vill. Här är det du som är mästerkocken.

Lämnar dig med en bild av veckans besök hemma på tomten. En riktig sötis.

Tänk att man fick en kändis på besök. Eller rättare sagt tre. Mamma och syskonet var också med.

Önskar dig en härlig vecka med mycket sol och skratt! Ta hand om dig ❤

EvaMay på Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s