Glad Påsk

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Hej!

Hoppas veckan varit fin. Idag är för många sista arbetsdagen innan påsk ledigheten. Andra, som jag själv, ska jobba i helgen. Oavsett så hoppas jag att vi alla kan få njuta av att vara ute och att solen kommer på besök. Då kan vi träffas och njuta av varandras sällskap även om kramarna får vänta lite till.

På tal om påsken. Om man frågar människor i allmänhet så är påsken från början en religiös högtid. Men har du någonsin funderat på varför haren har en framträdande bild. Påskharen som gömmer äggen barnen får leta efter är även den en kristen symbol?

Traditionen med haren sägs härstamma från några få regioner i 1600-talets Tyskland. För att senare bli ett sätt för företag att sälja varor kopplade till påsken Andra säger att ursprunget kommer från gammal folktro där häxornas hare bjära stal mjölk ifrån grannens kor. Jag själv gillar tanken på att harens otroliga fortplantningsförmåga symboliserar överflöd och fruktsamhet. Något som passar in på vårens bristande knoppar och blommorna som en efter en visar sig för oss. Då vi firar livets återkomst efter den kalla och karga vintern.

Jag gillar att vara ute och promenera på kvällen. Bäst är om jag får göra det när solen börjar gå ner och färgar himlen orange. På min promenad igår fångade jag ovan stående bil med kameran. Känslan var mäktig. Förundrat och samtidigt lite skrämmande då det såg ut som hela världen stod i brand. Nu tänker jag att det är en manifestation av elden som finns inuti jordens center och inom oss alla. Den som brinner och gör oss starka. Redo att kämpa för världen och för varandra. Visst finns det kemiska förklaringar till fenomenet. Vilket som stämmer kan man inte så noga veta. Då vetenskapen inte alltid har alla svar. Så jag väljer att fortsätta tro på min teori.

I kroppen finns atomer uppbyggda av en kärna och neutroner och protoner som cirklar runt den. Precis som planeter cirkulerar runt solen. Ser man en förenklad bild på endera kan man inte säga vad som är vad. Jag tänker att inom oss, runt om oss och i universum finns dessa ”solsystem” i olika storlekar. Kan då inte jordens inre glöd även den finns överallt? Vem vet. Spännande tanke är det i alla fall och vi kan alla välja vår egen sanning. Men om det nu skulle vara så, innebär det då inte att allt hänger ihop?

När vi andas avger vi koldioxid något som växtligheten behöver för att leva. Växtligheten avger i sin tur syre som vi behöver. Allt inom rimliga gränser förstås. Visst är det en fantastisk värld vi lever i.

De orden får sätta punkt för dagens blogg. Tankarna kommer som vanligt att irra vidare. Vart är det ingen som vet.

Foto av Andru00e9 Cook pu00e5 Pexels.com

Ta hand om dig och dina nära och kära. Njuta av påsken och löftet om sommar. Ta ett skogs bad och samla energi. Vill du vet mera kan du alltid läsa de här reportaget. Så funkar skogsbad (shinrin-yoku) – Modern Psykologi

Glad påsk

från mig till dig

EvaMay / Norimi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s