Sexual Chakra – Kreativitet och passion

Foto av Adam Kontor pu00e5 Pexels.com

Tiden rusar iväg och våren börjar att göra sitt intåg. Allt samtidigt som vi fortsätter in på systemets andra chakra .- Sexual chakrat .

Straxt ovanför blygdbenet hittar vi den andra chakra punkten som bär färgen orange. Här hittar vi sexualdrift, fortplantning, lust och kreativitet.

Precis som rotchakrat är även detta kopplat till specifika delar i kroppen. Här hittar du bäcken, könsorgan. livmoder hos kvinnan, testiklar hos mannen samt njurar och urinblåsa.

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Här hittar vi rörelse och då känns det naturligt att elementet är vatten. Kanske har du hört någon berätta att drömmar om vatten handlar om olika typer av känslor. Exempelvis ett stormigt hav står för stormiga känslor medans ett lugnt vatten är sinnes ro. Om vi för det ytterligare ett steg. Vad gör att våra känslor påverkas i stor utsträckning. Jo det som det andra chakrat handlar om mycket om nämligen våra relationer.

Sexualitet kan vara så mycket. Det är lätt att tänka kroppsliga behov men här finns även själsliga och mentala behov att ta hänsyn till. Som de flesta märkt för länge sedan har de båda könen en lite olika syn på sexualitet. Här i andra chakrat finns kopplingen till livmodern för kvinnor. Vilket ger en djupare kontakt känsla för kvinnor medan männens syn inte alls är den samma.

Mat

Något annat som kan upplevas passionerat är matupplevelser. En intressant reflektion då smak är sexual chakrats sinne. Men det är inte bara passion och sexualdrift utan även kreativ drivkraft och skaparglädje som man med ett annat ord bara skulle kunna säga lust.

Vad händer när det blir obalans i Sexual chakrat?

Man styrs lätt av plikt och känslor. Det dyker upp rädslor för att bli kontrollerad eller helt enkelt tappa kontrollen. Man slutar njuta och blir rätt blasé. Inge betyder någonting längre. Man blir lätt arg och förlorar sexlusten eller blir sexfixerad och kan inte få nog. Klimakteriet eller rättare sagt klimakteriebesvär härstammar ofta härifrån. Detsamma gäller PMS.

Foto av Rafael Gonzales pu00e5 Pexels.com

När andra chakrat är i balans flödar kreativiteten. De sägs även att man blir mera intuitiv och får större fysiska förmågor. Kreativiteten flödar och man får sinnes ro. En affirmation som man kan ta med sig i vardagen är: Jag duger som jag är och mitt liv utvecklas som det ska.

Yoga övningar

Kobran

Ligg på mage. Sätt händerna eller underarmarna mot golvet axlarna. Spänn rumpan andas in och lyft upp överkroppen. Benen ligger i golvet med fot ryggen nedåt. Dra skuldror och nacke så långt bakåt som möjligt. När du andas ut kommer du ner på mage. Fortsätt likadant i 1-3 min. Vila

Gräshoppan

Ligg på rygg. Snyt nävarna och lägg dem under ljumskarna. Vila hakan mot golvet. Spänn rumpan och lyft båda benen så högt som möjligt. Andas långa djupa andetag. Alt. Lyft ett ben i taget.

Meditation

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

En sammanställning av Sexual chakrat

 • Sitter ovanför blygdbenet
 • Kroppsdelar kopplade till andra chakrat – Bäcken, könsorgan, njurar, livmoder, testiklar, urinblåsa
 • Element – vatten
 • Sinne – Smak
 • Körtlar – Sexualkörtlar
 • Färg – orange
 • Grundmantra Vam
 • Gynekologiska problem, prostataproblem, frigiditet,
 • Besvär med njurar, kors rygg, ländrygg, njurar
 • Mentalt – Rädd att tappa kontroll eller att bli kontrollerad. Tappa gnistan (lusten)
 • Kopplat till relationer

Med det önskar jag dig en trevlig helg med många härliga stunder. Kanske får andra chakrat vara aktivt med massor av kreativitet och lust. Samt när det kommer till att vårda eller välja dina relationer.

Ta hand om dig ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s