ADVENTSKALENDER LUCKA 6

Vid denna tid på året så är det lätt att vara väldigt mycket uppe i huvudet och allt går i en rasande fart. Det är black friday och black week och green thursdag och ….. Som om det inte vore nog rasar reklamen in i både brevlådan och e-mailen, Men ibland eller ganska ofta kan jag tycka att det faktiskt är bra. Det innebär att jag inte behöver fara runt i alla affärerna bara för att upptäcka att dom precis sålt den sista. Utan bara göra några klick på datorn och så är det klart. Särskilt när man inte bor i en stad och det man vill köpa inte finns nära till hands. Hur gör du? Är du kanske en av de där människorna som jag är sååååå avundsjuk på. En som börjar handla redan på mellandags rean och när december kommer så är allting klar. Då säger jag grattis till dig! Kanske är det en företags ide, ja du vet, att hjälpa andra att lära sig förutsättningarna för julefrid. Nej skämt och sido inte behöver man vara klar redan första advent. Men själv skulle jag tycka att det mysigt att luta mig tillbaka med glögg i handen, dofterna av saffransbullarna som gräddas i ugnen, julmusiken som ligger som ett mjukt täcke över hemmet. Att sitta där och veta att det är flera veckor kvar till jul. Och att jag har allt under kontroll.

Dagens lucka handlar om ett sätt som kan hjälpa i stunden men som mycket möjligt kan hjälpa dig att uppleva sann julefrid även nästa år. För när vi kommer ner i varv blir vi gladare, mera fokuserade och på så sätt kan vi planera vår tid bättre.

MEDITATION

Nu gissar jag att du antingen nickar gillande eller skakar på huvudet och tänker flum. Men det finns idag massor av forskning som visar att det händer saker när vi tar oss tid att meditera. Dessutom finns det en uppsjö av olika meditationer beroende på vad just du behöver. Kanske gillar du att sjunga. Kanske vill du röra på dig eller bara sitta stilla. Bara det att ta en promenad i naturen är väldig meditativt i sig. Och nej yoga och meditation handlar inte om religion. utan är ett sätt att stilla sinnet.

Meditationen jag valt till dagens lucka, en hjärtmeditation, är klart en favorit. Det är ett mantra som sjungs. Men gillar du inte att sjunga så bara lyssna och känn. Sätt dig ner på golvet med korsade ben eller sitt på en stol. Lägg vänster hand på hjärtat (över bröstbenet) lägg höger hand över den vänstra. Slut ögonen och fokusera blicken på en punkt mellan ögonbrynen. Känn efter så att du slappnar av i käkar, nacke och axlar. Njut! Jag brukar rekommendera yoga eller någon annan aktivitet innan meditationen. Det är det lättare att slappna och släppa tankarna när man är lite trött. Hoppas du kommer att gilla denna meditation lika mycket som jag. Här nedan hittar du länkar till både spotify och youtube. Letar du kan du hitta flera olika varianter på denna vackra sång. Du kan sätta på repeat för längre meditation hitta en längre version av mantrat. Önskar dig en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s