ADVENTSKALENDER LUCKA 7

Idag är det inte lätt att hitta fram i jungeln av olika yoga typer. Hur ska man kunna veta vad som passar bäst. Jag skulle säga att det är bara att prova. Här kommer lite information om några av dem.

Lite om mediyoga: En lugn och inkännande yoga som passar alla. Om man har svårt att sitta på golvet så går de bra att sitta på en stol. Rörelsern är enkla och här handlar det om att lära sig sin kropp . Att lyssna på kroppens signaler för att få bra verktyg i vardagen. Klasserna är noga utformade för att ge ett specifikta syften och innehåller både övningar och meditation. Mjukar upp, lugnar, ger bättre fokus. En fantastisk yoga vid bla stressrelaterade problem.

Man säger att mediyogan är en terapeutisk yoga. Det innebär att den används även som ”behandling” skulle man kunna säga. Man kan gå på en mediyoga privat session och få hjälp med specifika besvär. Idag finns mediyoga som rehabilitering på 265 vårdinrättningar och sjukhus. Forskning pågår hela tiden för att ge vårdtagarna/deltagarna de allra bästa förutsättningarna. Alla instruktörer och lärare är utbildade i bas medecin.

Lite om Yin yoga: En yoga med ursprung i kinesisk medecin. Lugn och meditativ yoga. Possitionerna utför liggande eller sittande. En yoga där musklerna får vila och man stannar i possitionerna 3-5 minuter. Här handlar det inte om att gå till ytterlägen utan att stanna innan och på så sättjobba med bindväven. Ibland kan det vara svårt att bara vara i vissa ställningar. I Yin yogan använder man props. Dvs kuddar, block, filtar och annat för att du ska kunna vila i ställningen. Ökar flexibilitet i höft och rygg. Ökad flexibilitet i bindväven. Lungt och avslappnande.

Ashtanga yoga: Ashtangayogans ursprung kommer ur läran om den åttafaldiga vägen i Yoga Sutras, en viktig text inom yogafilosofin. Till skillnad från ovanstående yoga grenar så är ashtangan mera fysisk. Övningarna utförs i ett specifikt mönster. Där du stegvis lär dig mer och mer. Man kan delta i klasser där man yogar tillsammans. Och på vissa yogastudios kan du komma när du vill under en viss tid och göra din egen yoga men ha hjälp av din yogalärare om du behöver det. Givetvis kan man göra yogan utan att lära sig filosofin. Styrka, rensar slaggprodukter, ökar blodcirkulationen.

Det finns massor av olika mattor att använda men här i Lucka 6 vill jag ge dig rabatt på en som vi använder i mediyoga närmligen en Ullmatta.

Ullmatta

Du hittar mera information på: https://www.mediyogashop.se/yogamattor/yogamatta/

Ordpris: 1295 kr Erbjudande 1165 Kr (ink frakt) Jag skickar iväg beställningar 11 Dec För dig som deltagit i kurserna gäller erbjudandet tom 30/12 Men vid senare beställning kan jag inte garantera att produkterna kommer fram i tid. Reserverar mig för sen leverans från leverantören. Beställningen görs via kontaktformulär här på hemsidan. Rabattkod Adventskalendern

Önskar du någon annan typ av matta, eller yogautrustning så hjälper jag gärna till vid genom att beställa via yogagrossisten. Gäller ordinarie priser men självklart bjuder jag på frakten nu när det snart är jul. Undantag: Ej beställning av böcker och media. Behöver du byta eller skicka tillbaka får du själv stå för frakt kostnaderna. Gör beställning via kontakta oss och kom ihåg att skriva in din email adress så att jag kan kontakta dig. https://yogagrossisten.se/yogamatta

Beställningen görs 11 Dec. vid senare beställning kan jag inte garantera att produkterna kommer fram i tid. Reserverar mig för sen leverans från leverantören.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s